Uit naar Dronten

Uit naar Dronten
18-04-2013
Door: Ramon van Dijk & Martijn Hamhuis

 

Uit naar Dronten.

In de week dat Justin Bieber het Anne Frankhuis bezocht en in het gastenboek schreef? ‘inspirerend om hier geweest te zijn, hopelijk was ze een Belieber’ (een aanhanger/fan van de 19-jarige zanger uit Canada). De stupiditeit, de arrogantie en de suggestie dat hij dit met een wrang soort eerbied helemaal zelf bedacht en opgeschreven heeft maken deze uitspraak tot een onweerstaanbaar object voor de verontwaardiging van de ‘Facebook intelligentsia’. Tot zover onzer verbazing over dit onderwerp, maar in ieder geval, in deze week dus, in deze week gaan wij dus op bezoek bij Reaal Dronten.

Het aftellen van het seizoen kan beginnen. Nog 4 wedstrijden te gaan en het seizoen 12/13 is afgesloten.  De wedstrijd die zaterdag op het programma staat wordt een uitwedstrijd in Dronten. Voor sommige jongentjes uit ons team zal dit een heuse wereldreis worden.  Volgens de ANWB-planner wordt dit een trip van 55 minuten, kortom; de Snelle Jelle’s kunnen weer uit de tas worden gehaald en de flesjes ranja kunnen worden gevuld. Coureurs Dennis G(r)as en Minas Hamletian  zullen aankomende dagen starend naar hun beeldschermpje kijken of ze een berichtje van B.V.O’tje krijgen of ze willen rijden. 60 km achter elkaar rijden, dit zal voor hen het gevoel geven van een kind in de snoepwinkel.

Nu even terugkomen op de tegenstander van aankomende zaterdag: Reaal Dronten. In 2011 werd er naast de zondag afdeling ook een seniorenelftal voor de zaterdag ingeschreven.  De nummer 12 uit de 4e klasse C heeft op dit moment 14 punten. Toch scoort Reaal Dronten aardig wat goals tijdens hun debuutseizoen  in de altijd spectaculaire 4e klasse C. De 4e klasse C waar regels gelden als; als je er 1 meer scoort dan je tegenstander krijg je 3 punten. De 4e klasse C waarop er op een rechthoekig veld wordt gespeeld zodat we de bal in de hoeken kunnen leggen, de 4e klasse C waar je op sommige plekken een ongekende ambiance tegenkomt, al met al een klasse waar je er maar weinig van vindt.  De vorige wedstrijd tussen SCD en Reaal eindigde in een 5-1 voorsprong voor de equipe van Jonkman. Reaal heeft toch laten zien dat ze de laatste weken een lastig te kloppen ploeg kunnen zijn. 

Meest opvallende speler in de selectie is Kevin Dolman. Een veel gehoorde uitspraak van de tegenstander is dan ook: ‘Zo he, deze speler draait je helemaal dol man’! Deze 19-jarige speler van Reaal heeft dit seizoen onder gejuich van z’n vriendin Patrizia Karel 4 keer de netten doen bollen. Tevens schijnt Kevin een fervent hondenliefhebber te zijn en is hij in de winter regelmatig op ‘de lange latten’ te vinden.

Tot zover onze ietwat minieme voorbeschouwing. Dit willen we echter compenseren met een echte dijenkletser:

Twee Rotterdamse jochies zijn in de buurt van de Kuip met een bal op de stoep aan het spelen. Plotseling schiet aan de andere kant van de straat een pitbull-terriër los van zijn baasje, en brullend schiet het beest met lijn en al de straat over, recht op het jochie af dat de bal heeft.

Het andere jochie bedenkt zich geen moment, springt, grijpt het eind van de lijn en haakt 't bliksemsnel achter een paal. Daardoor wordt, vlak voordat het beest zijn tanden in zijn vriendje kan zetten, de lijn met een schok strakgetrokken, waardoor de hond zijn nekt breekt en sterft.

Toevallig is een Rotterdamse journalist getuige van het voorval. Hij snelt op de jonge redder af en roept: "Dat was geweldig! Jij bent een held! Vind je 't goed als ik er een stukje over schrijf?"

"Mij best," antwoordt het jochie.

De journalist grist zijn notitieblok en pen tevoorschijn en schrijft hardop: "Jonge...Feyenoord-fan...redt vriendje...uit klauwen van moordzuchtig beest...-"

"Maar ik ben helemaal geen Feyenoord-fan," onderbreekt het jochie hem.

"O, excuus," zegt de journalist. Hij haalt er een streep door, en verbetert: "Jonge Sparta-fan...voorkomt afgrijselijke aanval...door dolle hond...-"

"Maar ik ben ook geen Sparta-fan," onderbreekt het jochie hem weer.

"O, wat ben je dan?" vraagt de journalist, "Excelsior?"

"Ajax," antwoordt het jochie.

Waarop de journalist neerschrijft: "Lafhartige...Ajax-Hooligan...vermoordt...weerloos...hondje"

 

Tot zover, tot zaterdag.

 

Bijlage: open bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl