SCD '83 2 legt lot in handen van concurrentie

SCD '83 2 legt lot in handen van concurrentie
16-04-2013
Door: Frank Breukelman

Op de dag dat het eerste elftal definitief afhaakte in de titelrace, bewees het tweede zichzelf een zeer slechte dienst in de strijd tegen degradatie. Op sportpark de Polderhoek in Kloosterhaar vormde een overwinning op de zwart-witten de laatste strohalm. Een voorsprong met rust mocht helaas niet baten: SCD 2 keerde huiswaarts met een 2-1-nederlaag. Degradatie lijkt onafwendbaar.

Met nog drie wedstrijden te gaan en een achterstand van respectievelijk drie en vijf verliespunten op Avereest en Gramsbergen was een overwinning absolute noodzaak. Het optisch overwicht was er echter voor Kloosterhaar, dat vaker voor het doel van SCD verscheen dan andersom. Niet dat de thuisploeg zulk fantastisch voetbal op de mat legde, maar fysiek geweld en een flinke dosis opportunisme leverde een aantal mogelijkheden op. SCD daarentegen maakte veel te weinig gebruik van de ruimte die de ploeg op de vleugels geboden werd. Vooral het trage tempo waarin er van links naar rechts en andersom geopend werd, maakte het spel van de geel-blauwen erg voorspelbaar. De openingstreffer kwam dan ook letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen.

Na de eerste geslaagde combinatie aan de linkerkant van het veld, waarbij Jorn, Dennis en Matthijs betrokken waren, werd de bal voor het doel geslingerd. Sander toonde zich een echte spits door op het juiste moment op de goede plaats te staan en schoot de bal met zijn sterke linkerbeen onberispelijk binnen. De doelman van Kloosterhaar had geen schijn van kans op het harde schot. 0-1 voor SCD!

Met deze stand werd ook de rust bereikt en daarmee is eigenlijk alles gezegd. Het spel bleef slordig en vooral traag. Het was eenieder duidelijk dat er echt beter gevoetbald moest gaan worden om ook daadwerkelijk met een driepunter terug naar Dedemsvaart te gaan. In de uitvoering was dit nauwelijks zichtbaar. Steeds vaker werd ook door SCD van achteruit de lange bal gehanteerd, terwijl Sander en Matthijs in de lucht volledig kansloos waren tegen de lange verdedigers van Kloosterhaar. SCD bleek niet in staat het spel naar haar hand te zetten en riep het onheil over zichzelf af.

De wijze waarop Kloosterhaar de gelijkmaker scoorde was wel enigszins gelukkig. Na een vrije trap die op de lat belandde bleef de bal in het strafschopsgebied hangen en uit het niets was daar de omhaal die de bal in het doel deed belanden. Invaldoelman Jackie, die een uitstekende wedstrijd stond te keepen en Kloosterhaar al herhaaldelijk van het scoren afgehouden had, zag de bal te laat aankomen om nog te kunnen reageren. 1-1.

Kloosterhaar was met haar lengte bij zo ongeveer iedere dode spelsituatie gevaarlijk. Vooral corners veroorzaakten vele hachelijke situaties. Het was echter wederom een vrije trap die SCD de das omdeed. Toegegeven, de bal was hard en daalde laat, maar hij leek recht op Jackie af te komen. Echter, zoals gezegd: hij had SCD al vaker voor een achterstand behoed, waardoor deze nederlaag absoluut niet aan de doelman toe te schrijven valt.

SCD raakte vermoeid en creëerde geen uitgespeelde kansen meer. Sterker nog, Kloosterhaar kreeg een aantal goede mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. Het bleef bij 2-1 en gezien de 2-1-zege van Gramsbergen op het reeds in het bezit van de titel zijnde Lutten, is de vierde klasse wel heel erg dichtbij. Aanstaande zaterdag spelen Avereest en Gramsbergen een inhaalduel tegen elkaar. Slechts bij een Balkbrugse zege mag SCD 2 nog hopen op een langer verblijf in de derde klasse.

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl