SCD’83 laat winst in blessuretijd glippe

SCD’83 laat winst in blessuretijd glippe
15-04-2013
Door: Ben Harms

SCD’83 laat winst in blessuretijd glippen 2-2 tegen Wilsum

 

 

SCD'83 leek thuis op "de Boekweit" de volle buit tegen Wilsum binnen te halen maar in de blessuretijd wenste William Kaminyoge daar niet aan mee te werken om vervolgens de 2-2 binnen te schieten.

 

Wilsum begon sterk en dreigend in de eerste minuten en waren niet naar Dedemsvaart gekomen om zich in te graven. Nadat SCD'83 de beginstorm over zich heen had gelaten gaan werd de ploeg van assistent trainer Nexhat Berisa (trainer Jan Peter Jonkman was voor zaken in Amerika) sterker en doken steeds vaker op voor het doel van Wilsum en waren af en toe dichtbij de openingstreffer. De eerste riante mogelijkheid diende zich in de 5e minuut aan Peter Joosten zag Dennis Gras de diepte in gaan de bal viel precies goed alleen voor de uitgekomen doelman Gerhard Bolt wist Gras de kans niet te verzilveren en schoot naast. Sven van der Hulst kopte rakelings naast en Erik Wencker was niet gelukkig met zijn pogingen. Halverwege de eerste helft na een goede combinatie tussen Kaminyoge en Wiljan van Zuthem leek de topscoorder van Wilsum toe te slaan maar deze kwam niet verder dan een zacht rolletje richting doelman Steven Zwiers. Rust 0-0.

SCD’83 was nog met de gedachten bij de thee toen Wilsum toesloeg doelman Zwiers kreeg de harde kopbal van Wiljan van Zuthem niet onder controle Alwin van de Wetering was er als de kippen bij om de rebound in te schieten 0-1. Gelijk erop had SCD’83 het antwoord klaar met snelle combinaties werd Wilsum onder druk gezet maar paal ( Maurits Antuma) en lat ( Erik Wencker) stonden succes in de weg. In de 64e minuut viel de verdiende gelijkmaker voor SCD’83 binnen Ramon Hulleman reageerde attent tikte door op Deniis Gras die nu wel het gaatje wist te

vinden 1-1. Wilsum aanvoerder Jan van Spijker testte binnen de minuut met een rake kopbal de reactie snelheid van SCD doelman Zwiers die daar met glans voor slaagde. Kansen op een voorsprong en meer kreeg SCD’83 in ruime mate Erik Wencker ontsnapte aan de aandacht ging allen af op probeerde de uitgelopen goalie Bolt randje 16 te passeren Wencker was niet koelbloedig om af te drukken. Dennis Gras leek de 2-1 binnen te knallen op aangeven van Sven van der Hulst het harde schot van de rechterspits belande op de paal. Minas Hamletian verving Sven van der Hulst. In de 82e minuut dan de bevrijdende voorsprong voor de geel-blauwen Maurits Antuma zette hoog in de kopbal van aanvoerder Martijn Hamhuis draaide precies langs de paal binnen 2-1. Wilsum protesteerden bij scheidrechter Siertsema voor buitenspel de referee uit Ommen die een uitstekende wedstrijd floot wees dit gedecideerd af. In blessuretijd ontsnapte de ploeg van trainer Jan Stoffer toch nog aan een nederlaag William Kaminyoge werd niet voldoende afgestopt en schoot de gelijkmaker binnen en bezorgde zure druiven bij SCD’83.             

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl