Als de kat van huis is.....

Als de kat van huis is.....
11-04-2013
Door: Ramon van Dijk & Martijn Hamhuis

 

Als de kat van huis is….

Als de kat van huis is dansen de muizen op tafel…Wie kent het spreekwoord niet.  Als de baas des huizes weg is doen de overige lieden waar zij zin in hebben. Dit weekend wordt zo’n weekend dat de baas van huis is. Trainer Jan Peter Jonkman zit voor zijn werk in het land dat door Columbus ontdekt is, althans dat is zijn zijnde van het verhaal. Diverse bronnen meldden ons dat hij reeds in het casinoleven van Vegas is gespot. Hopelijk gaat niet de gehele jaaromzet van G4S richting de Croupier. Echter zullen de muisjes van SCD hun danskunsten niet op de verboden tafel vertonen. De kat in dit verhaal heeft de muisjes zo goed opgevoed dat zij trouw uitvoeren wat hij hen geleerd heeft…

Zaterdag komen de troepen uit Wilsum een kijkje nemen op de Boekweit. De ploeg van Jan Stoffer is bezig met een geweldig seizoen. Vorige week werd de reeks van maar liefst 13 wedstrijden zonder verlies doorbroken door Bruchterveld. Deze werd ingezet na winst op de geel-blauwen uit Dedemsvaart.

Inmiddels is Wilsum zelfs in het bezit van een periode. Zij gaan dus in ieder geval een verlenging van het seizoen tegemoet. Dat Wilsum een stugge ploeg heeft, daar weet SCD’83  alles van. Tijdens de eerste ontmoeting was het binnen 4 minuten al 2-0 voor de thuisploeg, KOEKOEK.  Uiteindelijk zou Wilsum deze wedstrijd naar zich toe trekken met een 3-2 zege.

De ‘generaal’ van Wilsum, tevens penningmeester, is dhr. J van Spijker, hij is de man die de lijnen uitzet binnen het veld, of ook wel koppen met spijkers slaat. Daarnaast is Wiljan van Zuthem een spits waar rekening mee moet worden gehouden. De man die inmiddels net zoveel sterren achter zijn naam heeft staan als Ajax op de borst heeft op dit moment 19 keer zijn naam op de scoreformulieren laten verschijnen.  Ook een speler die wekelijks uitblinkt door middel van zijn goede spel ofwel de doelpunten die hij voor zijn rekening neemt is William Kaminyoge, ook wel ‘de zwarte parel’ van Wilsum genoemd. En ‘last but not least’ bevindt zich nog een opvallende speler in de selectie van vv Wilsum; de 27-jarige Roy Boeve.  Deze groot marathonschaatser van weleer heeft drie jaar geleden noodgedwongen een punt moeten zetten achter z’n carriere. Sinds de Kampenaar kampte met een zogenaamde  'zwabberpoot', zoals hij de kwaal aan z’n linker been noemt, was het schaatsgevoel als  donderslag bij heldere hemel verdwenen. Voor Boeve was schaatsen zoals lopen of fietsen, een automatisme. Nu moest hij nadenken over elke slag die hij maakte. Hopelijk heeft Boeve op voetbalgebied  een uitstekende ‘trap’ in huis… vooral dat laatste ‘in huis’ zou ons niet slecht uitkomen.

Ondanks bovengenoemde feiten willen wij als SCD’83  er alles aan doen dat ‘Stoffer verdwijnt waar Swiffer verschijnt’…..en laten wij dan de swiffer zijn.

Scd’83 1 kan namelijk inmiddels ook spreken van een goede reeks die is neergezet. Tijdens de laatste 8 wedstrijden hebben wij telkens een of meerdere goals meer gemaakt dan onze tegenstander. Dit betekend op z’n Aad’s berekend dat wij: 8x3 = 24  punten hebben gepakt.

Tot zover de voorbeschouwing van onzer zijde. We gaan u verlaten door middel van twee spreuken op sportgebied:

‘Met de wind van gisteren kun je vandaag niet meer zeilen’

‘Iedere scheidsrechter fluit goed, alleen niet altijd op het juiste moment’

Tot zover, tot zaterdag.

Bijlage: open bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl