Scd '83 3 - Nieuwleusen

Scd '83 3 - Nieuwleusen
27-11-2012
Door: Jacco Roest

Afgelopen zaterdag mocht het derde elftal aantreden tegen middenmoter Nieuwleusen. Na het verlies van vorige week tegen HTC begon het SCD ’83 3 weer met frisse moed aan de wedstrijd, ondanks een paar geblesseerden. Dit betekende dat Martijn Bouwman vanuit het vierde weer meedeed en een rentree er was voor Gertijm van der Meulen op sportpark ‘de Boekweit’. De laatstgenoemde moest zelfs in de basis beginnen, nadat Dave tijdens de warming-up uitviel door een blessure aan zijn knie. Dit zorgde ervoor dat bijna het gehele centrum van verdediging tot aanval veranderd was ten opzichte van vorige week. SCD’83 3 begon daardoor met de volgende elf spelers: Wilfred; Harold, Jacco, Rob, Richard; Erwin, Gertijm, Asse, Jan; Martijn, Iwan. De wissels waren: Stefan en Nick

SCD ’83 3 begon niet geconcentreerd genoeg aan de wedstrijd, wat resulteerde in kleine foutjes. Ook had SCD ’83 3 moeite met de positionering van Nieuwleusen, de 4-3-3 formatie met de punt naar voren bleek goed uit te pakken. Daarnaast bleek dat de omschakeling van Nieuwleusen lastig te verwerken voor SCD ’83 3. Een slordigheid en een slechte omschakeling van SCD ’83 3 leidde dan ook de 0-1 in. Even later maakte Richard een overtreding aan de rand van het strafschopgebied, waarna de vrije trap die daarop volgde netjes binnen geschoten werd. Ook bij de derde tegengoal bleek ook de concentratie niet voldoende van SCD ’83 3 toen de bal op het middelveld verloren ging en Nieuwleusen snel omschakelde en de 0-3 op het scorebord zette, wat tevens de ruststand was.

In het begin van de de tweede helft nog een aantal kansen op de 3-1, waardoor het derde misschien nog kon denken aan terug komen, maar de bal kwam helaas niet tegen het net van de tegenstander, waar ook enig geluk miste. Doordat er druk vooruit werd gezet, bleek eveneens de omschakeling van Nieuwleusen sterk, waardoor de 0-4 binnen viel, waarna de tegenstand van SCD ’83 3 gebroken was. Dit zorgde ervoor dat de 0-5 even later binnen viel en 10 minuten voor tijd bepaalde Nieuwleusen de eindstand op 0-6 met een mooie goal van ongeveer 20 meter.

Een nieuwe week betekent nieuwe kansen op punten voor SCD ’83 3, aangezien zij met twee punten op de een-na-laatste plaats staan. Volgende week speelt SCD’83 3 thuis tegen DKB 2. De vorige keer werd de uitwedstrijd onterecht met 2-0 verloren, waarbij de scheidsrechter een duidelijke rol speelde. De vraag is alleen op welke manier SCD’83 3 de voetballers uit de Krim gaat verslaan. We zien jullie graag allemaal volgende week, langs de lijn bij veld 2!

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl