DKB uut

DKB uut
04-04-2013
Door: Ramon van Dijk & Martijn Hamhuis

 

DKB uut:

Noa un wekende poaseir’n ett’n en skilder’n goat wi disse weeke op besuuk bie De Krischme Boys. Een ploug di ju skier nie mut underskatten.Tot zover onze graduele poging om alvast te acclimatiseren betreffende a.s. Zaterdag.

Dkb gevestigd in het veenkoloniale streekdorp De Krim heeft een ‘beheurlik skiere’ geschiedenis. Voor en tijdens de 2e Wereldoorlog waren er steeds meer mensen, ook in De Krim, die voetbal als een aantrekkelijke sport zagen. Dit resulteerde in de oprichting van 'wilde' (ongeorganiseerde ) voetbalclubjes, die meestal geen lang leven hadden door gebrek aan financiën. Echter in augustus 1944 staken een aantal personen de hoofden bij elkaar, en besloten een oprichtingsvergadering te houden. Op 1 augustus 1944 werd de v.v. D.K.B. ( De Krimse Boys) opgericht.

Beide equipes kunnen spreken van een zalig Pasen. DKB won haar wedstrijden van respectievelijk Reaal Dronten en Kampen. Daardoor nestelde de ploeg van trainer Ard van der Wetering zich op een stevige 6e plek. Ard is op dit moment bezig met een imponerend afscheidstournee, na 5 seizoenen als hoofdtrainer te zijn geweest vindt hij het welletjes. Hij wordt opgevolgd door de heer Jorden Abel uit Erica. Deze 30-jarige trainer is ‘nog lang geen verleden tijd’. Voor de liefhebber nog een aardig feitje: van de Wetering is tevens een niet onverdienstelijke hardloper. Bij ‘De Krimse Coop Dorpsloop’ liep deze grootse voetballer van weleer de 5 km in 26:44.

Die ‘manschaft’ van Jan Peter Jonkman heeft zichzelf een goede dienst bewezen door zowel EDON als Bruchterveld te verslaan en hierdoor een klein gat te slaan met de rest.

DKB is zeker een ploeg om rekening mee te houden. SCD won wellis waar thuis met 5-2 van de geel-zwarten, maar daar zag het er na de 1e helft niet naar uit. Daarna werden door een aantal spelers de brommer aan geslingerd en nam SCD binnen no-time afstand van DKB. De pareltjes uit de Krim zijn ‘good old’ Leon Kosse en Mo Hadji. Daarnaast mag er ook zeker  rekening worden gehouden met Jordy van Zandwijk die inmiddels 15 doelpunten voor zijn rekening heeft genomen.

Zaterdag zullen we zien welk team er het sterkst voor de dag komt. We willen bij deze afsluiten met 2 geweldige Sallandse uitspraken:

‘Zelfs de beste kippe leg welles 'n ei in de braandnettels’ & Ai d'r niet uut goat dan kom iej ok nerges.

Tot zaterdag!

Bijlage: open bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl