SCD’83 laat naar ruime winst in Kampen

SCD’83 laat naar ruime winst in Kampen
24-03-2013
Door: Ben Harms

SCD’83 pas laat naar ruime winst in Kampen 0-6

 

In en tegen Kampen heeft SCD’83 een ruime overwinning behaald van 0-6 maar de doelpunten machine kwam pas laat in de tweede helft op gang.

 

Onder leiding van de uitstekende leidende scheidsrechter Blok uit Hattem was het Kampen dat in de eerste twintig minuten het beste van het spel had tegen een SCD’83 dat onrustig en slordig speelde en dat dankzij doelman Steven Zwiers die Bilal Kacar van scoren afhield de nul hield.

De geel-blauwe formatie kreeg in de 23e minuut zomaar een presentje in de schoot geworpen van de thuisploeg en kwamen daardoor op simpele wijze op voorsprong. Aanvoerder Filemon Haile speelde terug op doelman Jonny Mulder die finaal langs de bal trapte, de attent reagerende Erik Wencker schoof de bal eenvoudig in het lege doel 0-1. Ook na deze surprise bleef het aanmodderen bij SCD’83 en het had voor de rust kansen om de wedstrijd naar zich toe te halen Dennis Gras liet daarvoor een tweetal goede mogelijkheden liggen. Rust 0-1.

Met Justin Ramaker voor Franklin van Elburg in de ploeg begon SCD’83 met het verstrijken van de tijd in de tweede helft beter te spelen, men vond elkaar makkelijker in de combinaties en gaandeweg brak de Kamperploeg dat in de 49e minuut nog bijna op gelijkhoogte leek te komen. Nebi Oztürk ontsnapte aan de aandacht van de verdediging, maar doelman Zwiers wierp zich precies op tijd op de bal en hield de spits van scoren af. Met nog iets meer dan een kwartier kwam SCD’83 via Maurits Antuma op 0-2 die een afgeslagen aanval binnen knalde. Daarna was het eenrichtings verkeer richting het doel van Kampen, intussen maakten bij SCD’83 Dennis Gras en Ramon Hulleman plaats voor Tim Dekker en Niek Mulder. Tussen de 82e en 87e minuut ging het hard met de score voor SCD’83. Erik Wencker maakte 0-3 van afstand op aangeven van Peter Joosten en even later (85e) knalde de spits 0-4 binnen op een assist van Tim Dekker. Aanvoerder Martijn Hamhuis in combinatie met Peter Joosten tekende voor de vijfde treffer. Sven van der Hulst knalde van dichtbij vanuit een voorzet van Wouter Kolthof de 0-6 tegen de touwen.         

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl