SCD'83 2 morst wederom punten

SCD'83 2 morst wederom punten
23-03-2013
Door: Een supporter

In een reeks van wedstrijden tegen directe concurrenten in de strijd tegen degradatie was dit keer Bruchterveld 2 de tegenstander. Lange tijd hielden de weersomstandigheden het team in het ongewisse of de wedstrijd doorgang kon vinden. Maar ’s ochtends om 10.30 uur kwam het verlossende woord vanaf de Noppenweide te Bruchterveld; de wedstrijd kon gespeeld worden.

De stemming was goed. De ongeslagen status van 2013 schenkt het team vertrouwen. Aan de stand in de competitie had het echter nog geen verandering gebracht daar de directe concurrenten ook zo hun punten bijeen sprokkelden.

Eerder dit seizoen was de wedstrijd tegen Bruchterveld geen gelukkige geweest voor het tweede elftal. Met een eclatante 0-4 overwinning was Bruchterveld toentertijd van de Boekweit vertrokken. Dit was gerealiseerd met fysiek spel. Uit die wedstrijd had het tweede team van SCD’83 ervaren dat men van achteruit al snel met een diepe bal de spits zocht, om met enkele korte combinaties vervolgens in kansrijke positie voor het doel te komen. Toentertijd bood het spelconcept van SCD geen oplossing tegen deze opportunistische wijze van spelen. Inmiddels had het team hier echter lering uit getrokken daar men vaker was geconfronteerd met deze wijze van spelen in deze competitie. Het gevoel was dan ook daadwerkelijk daar dat vandaag de punten gehaald konden worden.

Een blik op de ranglijst leerde daarnaast dat Bruchterveld hun behaalde punten vrijwel allemaal gehaald hadden in de eerste wedstrijden van de competitie. Desgevraagd, bevestigde de trainer van Bruchterveld deze constatering. Hij gaf aan dat ze in vrijwel alle wedstrijden het betere van het spel hadden doch dat het hen ontbrak aan scorend vermogen.

Bij de betreding van het veld voor de warming-up was aan de gesteldheid van het veld te concluderen dat dit in het voordeel van Bruchterveld zou zijn. Het ontbreken van technisch vernuft en alles spelen op fysiek leek op dit veld het meest rendabel. Met vele oneffenheden en met veel vocht herbergend in de bovenlaag waren het zware omstandigheden. Gelukkig hielp de scheidsrechter, door zijn looplijnen, mee door het gebied rond de middencirkel te egaliseren.

Het tweede team was voorafgaand aan de wedstrijd door hun trainer gewezen op het feit dat het verschil tussen drie of nul punten af zou hangen van details. Terugkijkend op voorgaande wedstrijden kon gesteld worden dat details en het falen in momenten veelal de oorzaak was van verspeelde punten. De spelers hadden zich voorgenomen dat daar vandaag geen sprake van zou zijn.

Na het eerste fluitsignaal begon SCD sterk aan de wedstrijd. De bal werd geduldig rondgespeeld op zoek naar de beste mogelijkheden voor een kans. Men had al enkele kleine kansjes gecreëerd en ondertussen werd Bruchterveld geen kans gegund. Na ongeveer tien minuten spelen werd Mathijs Platvoet, ook wel “Platje” genoemd, met een mooi steekpass de diepte in gestuurd. Hij mocht alleen op de doelman af maar speelde in de zestien de bal iets te ver voor zich uit waardoor de overgebleven hoek te klein bleek om deze aanval positief af te ronden. De bank en andere meegereisde supporters veerden al op van de bank en hadden hem al geteld.

De teleurstelling was groot en dit leek ook door te werken in de hoofden van de spelers. Langzamerhand glipte het initiatief hen uit handen. Een gelegenheid waar Bruchterveld dankbaar gebruik van maakte. Ze roken bloed. Door nog steviger de duels aan te gaan en te spelen op het randje, imponeerden ze de Dedemsvaarters. Die werden daardoor dusdanig ontregeld waardoor er werkelijk niets aansprekends van hun voeten kwam. Passes over tien meter kwamen niet aan, aanvallers kregen in de zestien alle ruimte en het was simpelweg een wedstrijd van achter de feiten aanlopen. Bruchterveld kreeg enkele opgelegde kansen. Gelukkig voor de mannen van SCD bleek de trainer van Bruchterveld gelijk te hebben en ontbrak het hen aan scorend vermogen.

Met de brilstand werd uiteindelijk de rust gehaald. In de kleedkamer werden de heren aangesproken op het feit dat van hun voornemens en vooraf gemaakte afspraken niets terug te zien was op het veld. Dit moest anders.

Met die gedachte betraden de 22 gladiatoren wederom het veld. SCD bleek inderdaad iets opgestoken te hebben in de rust. Niet dat er vloeiende combinaties op de mat werden gelegd maar de strijd concentreerde zich meer op het middenveld. Er werden geen kansen gecreëerd maar er werd ook niets weggegeven. De wedstrijd leek zich toe te slepen naar een zelfde eindstand als waar men mee begonnen was.

Echter tien minuten voor tijd bleek de wedstrijd een onnavolgbare wending te nemen. Op de linkerflank werd Sander Buijs onreglementair naar de grond gewerkt. Tim Dekker nestelde zich achter de bal en gaf een strakke bal op de tweede paal. Uit het niets kwam “Platje” opgedoemd en wist hij zijn hoofd achter de bal te plaatsen. Dit was de doelman van Bruchterveld te veel en hij moest teleurgesteld de bal uit het net vissen. Een ieder was euforisch! Hoe was het mogelijk dat SCD, te midden van al die reuzen, wist te scoren met het hoofd. Zowel spelers als alle andere betrokkenen waren enthousiast. Zou men dan nu eindelijk het geluk eens mee hebben en drie, enigszins gestolen, punten mee kunnen nemen naar Dedemsvaart. Het had er alle schijn van daar Bruchterveld in de tweede helft ook niets meer had klaargespeeld voor de goal van doelman Robert Withaar.

Vanaf de bank werd gelijk gereageerd door Gerland Mahn zich warm te laten lopen om ingebracht te worden voor meer controle op het middenveld en zodoende de drie punten veilig te stellen. Hij had zijn eerste vijftig meter nog niet gelopen of tot ontsteltenis van iedereen die SCD een warm hart toedraagt, was de stand alweer gelijk getrokken.

Wat was er gebeurd? Laatste man en viceaanvoerder Hein Zomer meende, om voor iedereen onbegrijpelijke reden, een tactische slimme zet uit te voeren door tergend langzaam zijn positie in te nemen na het doelpunt van SCD. Hierdoor kwam hij echter wel te laat aan op zijn positie en was hij onvoldoende in staat om te reageren op de door Bruchterveld direct ingespeelde lange bal. Doelman Withaar bracht de eerste maal nog wel redding maar had geen kans op de daarna ingeschoten bal.

Wat een deceptie. Hoe kort had het euforische gevoel maar geduurd. De minuten die nog resten brachten geen verandering aan in de stand, hoewel enkele SCD’ers hier nog wel voor vreesden. Uiteindelijk slechts één schamel punt terwijl het er drie hadden kunnen/moeten zijn.

Hein probeerde nadien zijn optreden nog te verklaren door te stellen dat hij last had van een “Frank de Boer-tje”. Na enig ongemak over en weer konden de spelers in de kantine op de Boekweit, nadat alle adrenaline was verdwenen, de wedstrijd op normale wijze met elkaar analyseren. Verlangend werd alweer uitgekeken naar de volgende wedstrijd als Lutten 2, fiere koploper, op bezoek komt op de Boekweit. Een wedstrijd waarin alleen maar iets te winnen is. Dat Lutten te verslaan is, zij het moeizaam, werd enkele weken geleden bewezen door Kloosterhaar. Wellicht dat SCD’83 2 voor een tweede stunt kan zorgen.

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl