Voorbeschouwing Kampen

Voorbeschouwing Kampen
22-03-2013
Door: Ramon van Dijk & Martijn Hamhuis

 

 

Voorbeschouwing Kampen-Scd’83

Afgelopen weken hebben we in de alom bekende wandelgangen diverse complimenten verkregen wat betreft de geschreven voorbeschouwingen. Goed om te horen dat dit door een breed publiek gewaardeerd wordt. Echter zult u vandaag een ietwat minieme voorbeschouwing aantreffen, veroorzaakt door twee scholieren wiens rooster niet te plannen is, maar gepland wordt. Onze excuses hiervoor.

Zaterdag 23 maart krijgen de heerschappen van manspersoon Jonkman te ‘kampen’ met vv Kampen uit  Kampen. De culturele mix van ‘over de Ijssel’ bezetten een keurige 10 stek met 12 punten. Een prima voetballende ploeg, echter ook één die soms moeite heeft met de omschakeling en het accepteren van arbitraire beslissingen. De vorige wedstrijd werd op de Boekweit afgesloten met een 6-2 overwinning voor de thuisploeg. Meest opvallende speler in de selectie is: Coskun Erbilici. Deze 26-jarige speler die van 2004 tot 2007 de clubkleuren van Dos Kampen (Hoofdklasse) vertegenwoordigde is dit jaar 11 keer doeltreffend geweest en bevindt zich op Voetbaloost.nl in het gezelschap van spelers met 2 sterren (50 doelpunten.

Voor supporters die a.s. Zaterdag hun auto besturen richting de Hanzestad,  hebben we tevens nog een tip in de trant van een uitzonderlijk gerespecteerd voetbalcommentator. Wanneer u Kampen betreedt, moet u hier zijn geweest: De Broederpoort. Een geweldig rechthoekig poortgebouw met vier slanke hoektorens, oorspronkelijk uit 1465, in 1615 verbouwd in renaissancestijl, zeer de moeite waard om is te bekijken.

Ter afsluiting zullen wij deze keer geen anekdote de digitale snelweg opslingeren, maar een mop. Een mop waar toch een kleine anekdote aan vasthangt. Deze mop, ooit verteld in de commissiekamer van Scd’83, zorgde destijds voor behoorlijk wat hilariteit. Als dit aan de desbetreffende trainer, het moment an sich of aan de mop zelf lag laat ik aan u over.

Annabel en Saar zitten tijdens een verjaardagspartijtje vlak bij elkaar en beginnen over de vakantie. ‘Goh, heb je het eigenlijk leuk gehad in Italie?’. Waarop Annabel de hele vakantie uitlicht en verteld. Na enig moment vraagt Annabel naar de vakantie van Saar. ‘waar ben je eigenlijk geweest meid’?. ‘Wij zijn in Frankrijk geweest, erg mooi’! Annabel: Oh, zat je aan de Seine’? Waarop Saar antwoordt, ‘Nee, maar hij wel aan de Mijne’.

Tot zaterdag.

 

 

Bijlage: open bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl