Winst voor SCD’83 tegen stug Lemele 2-0

Winst voor SCD’83 tegen stug Lemele 2-0
17-03-2013
Door: Ben Harms

 

Winst voor SCD’83 tegen stug Lemele 2-0

 

Thuis op het sportpark “De Boekweit” behaalde SCD’83 een moeizame maar een zeer verdiende 2-0 overwinning tegen een stug voetballend Lemele.

SCD’83 speelde matig tegen een Lemele dat met fysiek en fel jagend op de bal probeerde de opbouw bij SCD’83 te verstoren, iets waarin de ploeg bij tijd en wijle aardig in slaagde. SCD’83 zelf speelde in een te laag tempo en op de beslissende momenten waren het verkeerde keuzes en slordigheden er debet aan dat ploeg onder de maat speelde en  redelijke kansen om de score te openen liet liggen. Na een kwartier was de strijd voor Lemele speler Hans Blikman over en uit, bij een luchtduel kwam hij verkeerd neer en moest van het veld worden gedragen en zich in het ziekenhuis laten onderzoeken. Hij werd vervangen door Daniël Kampman.

Dennis Gras had voor SCD’83 na een krap een half uur de 1-0 op de schoen, op aangeven van Martijn Hamhuis ontsnapte hij aan de aandacht van de Lemele verdediging en passeerde de uitlopende doelman Ruan Weelink maar schoot jammerlijk naast. Gelijk erop stond de Lemeler sluitpost weer succes voor Gras in de weg, die dat wel had in de 33e minuut door de teruggelegde bal vanaf de achterlijn door Justin Ramaker binnen te schuiven. Lemele probeerde wat terug te doen maar de voorsprong van SCD’83 kwam niet in gevaar en door een prima redding van doelman Weelink na schitterende combinatie tussen Van de Hulst en Joosten bleef het tot de rust 1-0.

In de tweede helft was er een sterker SCD’83 dat in de  50e minuut  met een fantastisch doelpunt van Sven van der Hulst de marge vergrootte . De voorzet van Dennis Gras leek bij Ramon Hulleman te sterven, maar Van der Hulst pikte op en in de draai schoot de aanvaller onhoudbaar binnen 2-0. Lemele leek terug te komen in de wedstrijd maar verder dan een schot van Robin Schoenmaker lat (66e) en een vrijetrap van good-old Henry ten Kley die rakelings over ging kwam de ploeg niet. SCD’83 zette verse krachten in, Sven van der Hulst werd vervangen door Wouter Kolthof en Erik Wencker ging naar de kant voor Minas Hamletian maar dat bracht geen verandering in de score van 2-0. 

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl