Vanaf september: Walking Football

Vanaf september: Walking Football
22-05-2018
Door: Schrijverij Lensen

SV Dedemsvaart en SCD'83 gaan in september gezamenlijk van start met Walking Voetbal. Afgelopen week werden daarover drie informatiebijeenkomsten in de gemeente gehouden. In Mariënberg was er geen interesse, in Hardenberg kwamen acht belangstellenden naar de infobijeenkomst en in Dedemsvaart ruim twintig.

‘De start was zeer geslaagd’, zeggen voorzitter Alle Pijlman van SV Dedemsvaart en  bestuurslid  Evert Lok van SCD'83 over het Walking Voetbal, waarmee zij na de vakantie samen willen starten. 'Hoeveel mensen zich uiteindelijk voor het walking voetbal opgeven moeten we natuurlijk afwachten, maar de verwachtingen zijn, mede op basis van de informatiebijeenkomst, hooggespannen.'

Niet rennen

Verwachtingsvol meldden zich ruim twintig voetballiefhebbers ‘van een zekere leeftijd’ in de kantine van het clubhuis van SV Dedemsvaart. Daar werd donderdag door een vertegenwoordiger van het Walking Voetbal uit Twenterand uitleg gegeven over het spel, de regels en alles wat er nog meer bij komt kijken. ‘Het allerbelangrijkste is dat je bij walking voetbal niet mag rennen en altijd een voet aan de grond moet hebben, met noch zonder bal’, aldus de ‘voorlichter’. Hij gaf aan dat het ook absoluut verboden is om elkaar tijdens het spel aan te raken en dat de bal niet boven heuphoogte gespeeld mag worden. ‘Alles bij Walking voetbal is indirect.’

Geen kijkspektakel

Walking Voetbal is geen kijkspektakel, ‘maar wel ontzettend leuk om te doen,’ aldus de gastspreker. Desgevraagd liet hij weten dat ook dames mee mogen doen. ‘Het spelletje is met name opgezet in het kader van meer bewegen voor ouderen, maar ook om ouderen uit het isolement te halen. Een competitie voor het walking voetbal bestaat er nog niet, maar er worden wel heel veel toernooi gespeeld.

Oefenwedstrijden

Na de uitleg werd er een twalking-voetbaltraining gehouden met aansluitend een demonstratiewedstrijd tussen een Old Stars team uit Dedemsvaart en geoefende gasten uit Nijverdal/Hellendoorn, die de partij met gemak wonnen. ‘De gasten hebben getoond dat anderhalf jaar wandelvoetbal voetballend zijn, resultaten laat zien. Om nog meer liefhebbers enthousiast te krijgen willen Old Stars Dedemsvaart nog twee oefenwedstrijden voor de zomer voetballen om in september echt met het spel te starten,’ aldus Pijlman en Lok.

 

Artikel van 'Dedemsvaartse Courant'. 

Bijlage: open bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl