SCD2 laat punten liggen in degradatiestrijd

SCD2 laat punten liggen in degradatiestrijd
19-03-2013
Door: Sander Buijs

SCD2 trok naar Hulzense Boys 3 met een auto gereserveerd voor geblesseerden. Nick Kats, Hans van Faassen, Eelco De Jong en Maikel van Faassen waren ondanks hun blessures, of verkoudheid, allen aanwezig om het door hen geliefde 2e elftal te supporten.

De ploeg werd het veld ingestuurd met een duidelijke opdracht: hier moeten drie punten gehaald worden. SCD2's directe tegenstanders in de strijd om degradatie speelden vandaag tegen elkaar. De kans dus om over één van hen heen te kruipen op de ranglijst.

 

Van dit voornemen was in de eerste helft weinig terug te zien. Hulzenze Boys zette het bezoekende team onder hoge druk en deze kwam daar niet onderuit. Veel onnodig balverlies zorgde voor drukte rond het doel van keeper Robert Withaar. In de 25ste minuut lukte het de thuisploeg een lange bal over de verdediging van SCD2 te gooien, de aanvaller van Hulzense Boys tikt de bal langs de uitkomende Withaar, Robert trok aan de noodrem en bracht de aanvaller ten val. Penalty. De man die dit seizoen 2 penalty’s stopte koos voor zijn rechterhoek, de penaltynemer koos ook voor zijn rechterhoek; 1-0.

 

Begin 2e helft werd het doel van SCD2 flink onder vuur genomen, een aantal reddingen van Withaar en een bal die van de lijn wordt gehaald door Dennis van Faassen zorgen ervoor dat het bij 1-0 blijft.  In de 64ste minuut leek daar verandering in te komen. Tim Dekker werd diepgestuurd door Jorn van Faassen en leverde een strakke lage voorzet af. Sander Buijs kwam los van zijn verdediger, liep in en kreeg de bal op zijn slof, het geluid van een paraplu die sneuvelde, een harde kreet van Mahn en een nog hardere doffe klap van leer op aluminium vulde de atmosfeer. Het was nog steeds 1-0 en leider Herman Dekker moest de rest van de wedstrijd zonder paraplu aanschouwen.

 

5 minuten later was het wel raak, Tim Dekker maakte een goede loopactie aan de rechterkant, deze werd gezien door Jorn van Faassen die hem de diepte in stuurde. Matthijs Platvoet bewoog zich richting de eerste paal. Dat kwam goed uit omdat het pad van de bal en dat van Matthijs' hoofd elkaar daar later zouden kruisen. Platvoet won overtuigend het duel van zijn directe tegenstander, wierp zichzelf naar voren en zette zijn weelderige krullenbol tegen de bal aan, zowel Matthijs als de bal belandden achter de doellijn; 1-1. Met een mond vol rubber gingen Platvoet en zijn teamgenoten op zoek naar de winnende treffer.     

 

SCD2 nam na de treffer langzaam de overhand, maar dichter dan een schot over van laatste man Niek mulder kwam het niet. SCD2 blijft na de winterstop ongeslagen. Het is wachten op een overwinning om van de ongeliefde laatste plek af te komen.    

 

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl