SCD’83 stunt uit bij sc Lutten

SCD’83 stunt uit bij sc Lutten
28-04-2018
Door: b.h.

SCD’83 bleek zaterdagmiddag op het sportpark “de Kei”in Lutten een geweldige lastige hobbel voor de sc Lutten dat bij winst de tweede periode dicht bij zag komen. Door de verdiende overwinning van SCD’83 van 0 – 1 moeten de Lutternaren nog een week wachten en zijn afhankelijk van wat Tonego en Hardenberg’85 gaan doen. En door deze uitslag is het ook bijzonder spannend geworden in de kop van de 3e klasse D.

 

SCD’83 beet van de aftrap gelijk van zich af en mochten in de eerste minuten een aantal corners nemen die nog niets op leverden. Daarop  kreeg Lutten een kleine mogelijkheid die het schot van Thorben Scholten voorlangs zag gaan. In de 15e minuut aanval SCD’83 op de linkerkant daar speelde Martijn Hamhuis zijn directe tegenstander knap uit legde de bal hoog voor het doel en Erik Wencker kopte onhoudbaar achter doelman Ramon Soer binnen 0 – 1.  Daarna was het jagen door de thuisploeg om de achterstand weg te werken Lutten kreeg mogelijkheden  maar was vaak te gehaast in de afwerking of doelman Jelmer Koes stond het Lutter-succes in de weg. SCD’83 loerend op een kansje moest in de 38e minuut verdediger Jordy Hulleman missen na een harde teckel van David Koopman, Hulleman werd vervangen door Alex Kragt. In de 40e minuut probeerde Frank Altena met een geweldige schuiver van afstand doelman Koes te verrassen die geen krimp gaf. Op slag van rust had SCD’83 de mogelijkheid om de voorsprong te vergroten Erik Wencker paste op Tim Dekker en op het laatste moment voorkwam Jan van den Berg met een uiterste inspanning erger. Rust 0 – 1.

In de tweede  helft gooide Lutten meer power in de strijd en in de 49e minuut was het bijna raak maar Ronald Kosse schoot naast en hetzelfde overkwam Thorben Scholten. Doordat Lutten steeds meer begon aan te dringen ontstonden er mogelijkheden voor SCD’83 die niet werden benut daardoor bleven de Lutternaren geloven in de overwinning. Maar SCD’83 deelden steeds waarschuwings tikkies uit in de 56e minuut maakte Martijn Hamhuis zich vrij zijn schot werd knap door Soer gepareerd. En een minuut later had de Lutter doelman het geluk aan zijn zijde, Peter Joosten kapte Jan van den Berg uit legde terug op Erik Wencker die zijn schot via de keepers hand over zag gaan. Beide ploegen wisselden halverwege. In de 69e minuut stond doelman Koes andermaal de aansluiting van Lutten in de weg met een snelle reactie dook hij op de steekpass van Roy Strijker op Frank Altena. Het bleef spannend in 72e minuut had Lutten geluk toen de SCD -vrijtrap van zeker 30 meter genomen door Martijn Ballast via vuist en lat over het Lutter-doel ging. In de slotfase waarin Jan van de Berg geel kreeg probeerde Lutten alsnog de gelijkmaker te forceren maar niets lukte om de SCD’83 doelman Jelmer Koes te passeren.             

Foto's: http://bit.ly/2HTHUhh

 

Bijlage: open bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl