SCD’83 neemt revanche op BSVV 5 – 1

SCD’83 neemt revanche op BSVV 5 – 1
25-03-2018
Door: b.h.

 

 

SCD’83 heeft thuis op een uitstekende wijze revanche genomen op de wedstrijd van vorige jaar 21 oktober in Bovensmilde tegen de BSVV. Het pakte zaterdagmiddag op “de Boekweit” een 5 -1 overwinning.

 

Al snel stonden de geel-blauwen na het beginsignaal van  scheidsrechter Melvin Schuurman uit Oosterwolde Fr. op voorsprong. In de tweede minuut sneed een prima passe van Martijn Hamhuis door hart van de BSVV verdediging Martijn Ballast pikte op en passeerde doelman Daan Budding 1 – 0. In de 10e minuut had SCD’83 de voorsprong verder kunnen uitbouwen met mogelijkheden voor Stan Dekker en Martijn Hamhuis maar hun pogingen liepen voor als nog op niet uit. In de 20e minuut stond de teller op 2 voor SCD’83, Martijn Ballast randje 16 tikte op Martijn Hamhuis die doeltreffend uithaalde. BSVV kreeg via Marten Homan een aantal minuten later een uitstekende kans om te scoren vanuit vrijstaande positie schoot hij de bal ver naast. In de 27e minuut was het wederom raak voor SCD’83, bij een terugspeelbal op zijn doelman zag Martijn Hemmes SCD’83 spits Erik Wencker volkomen over het hoofd die bedankt zei en Budding kansloos liet 3 – 0. Daarna verslapte het bij SCD’83 die de gasten meer in hun spel lieten komen en die via Marten Homan en Nico Hoogeveen een paar goede mogelijkheden kregen om iets terug te doen maar het bleef 3 – 0 tot aan de rust.

Gelijk in de tweede helft had SCD’83 de score verder kunnen uitbouwen toen Tim Dekker in vrijstaande positie de bal naast schoot. BSVV wisselde en ook SCD’83 Matthijs Kat verving Peter Joosten (zijn schoen zou later nog een rol spelen) en Stan Dekker werd vervangen door Remco Breukelman.  In de 74e minuut moest ook doelman Jelmer Koes met een blessure het veld verlaten en werd vervangen door Jacky Smit. SCD’83 ving na 74 minuten de draad van scoren weer op, Martijn Ballast met een lange rush aan de rechterkant behield de kalmte en passeerde doelman Budding. Nadat de sluitpost van BSVV op een uitstekende wijze in de 83e minuut Martijn Hamhuis van scoren had afgehouden zwichtte hij drie minuten later toch op het schot van Hamhuis 5 – 0 met de schoen van Peter Joosten ( de schoen van Hamhuis was defect gegaan die de schoen van Joosten had aangetrokken). In de slotfase redde Marten Homan de eer nog voor zijn ploeg 5 – 1. 

 

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl