Voorbeschouwing Lemele

Voorbeschouwing Lemele
14-03-2013
Door: Ramon van Dijk & Martijn Hamhuis

 

Mooi was die tijd, toen wij verliefd en samen waren, nog jong en onervaren.Vijftien kleine snotterbellen uit Dedemsvaart werden langzamerhand los gelaten. Langzaam moesten deze jongens afscheid nemen van vader en moeders hand. De eerste snorharen werden zichtbaar en werden voorzichtig gewiekt met een gillette mach3, daarnaast werd er ook voor het eerst een likje gel in het haar gesmeerd. Bijnamen als ‘vingervlugge  Wencker’, ‘Stonhenge Maussie’ en het ‘Armeense Onverlaat’ kwamen destijds uit de bus gerold. De ‘Dijkbus’ wel te verstaan, zaal Dijk in Lemele. De geboortegrond van onze tegenstander van komende zaterdag. Hierboven staan de eerste gedachten gesommeerd die door onze hoofden spoken als wij denken aan Lemele. Inmiddels zijn de 15 vlegels groter geworden en mogen zij hun voetbalkunsten vertonen op sportpark de Boekweit.

De Boekweit dat zaterdag weer het podia moet zijn voor een schouwspel van SCD tegen SC Lemele. Deze stugge tegenstander staat momenteel gepositioneerd op de 13e plaats. Opvallend, aangezien wij denken dat zij meer kwaliteit in huis hebben dan andere teams die boven hun staan op de ranglijst. De mannen van trainer Hendri Zwinselman (die volgend jaar OVC’21 onder zijn hoede neemt)  hebben relatief veel moeite met het vinden van het welbekende netje.

De ploeg die in 1965 is opgericht heeft op dit moment 11 keer het net weten te vinden. Daarmee zijn ze de minst scorende ploeg uit de 4e klasse C. Ondanks dat ze niet veel scoren krijgen ze niet bijzonder veel doelpunten tegen. Onder leiding van de immers stoïcijnse Henri ten Kleij blijkt de achterhoede stug en moeilijk omzeilen te zijn.

Deze constatering werd tijdens de uitwedstrijd al opgemerkt. Pas in de 2e helft wist SCD de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. Vingervlugge Wencker liet tijdens deze wedstrijd zien wat er wordt bedoeld met de ‘penseel’. Met een curve scoorde hij destijds de 0-1. Daarna mocht Stonehenge Maussie 2 maal aanleggen vanaf 11-meter. Dit gebeurde koelbloedig en zo werd de uitslag destijds 0-3.

Vorige week werd VSW in de gehaktmolen gedraaid. SCD walste met 1-10 over de ploeg uit Windesheim heen. Er waren maar liefst 6 verschillende doelpuntenmakers. Dit kenmerkt ook de kracht van de ploeg uit Dedemsvaart. Een leuk gegeven is dat SCD net zo veel scoorde in 1 wedstrijd als Lemele bijna in het gehele seizoen.

Op verzoek van  T.I. uit D. alias ‘van Rubber’ noteren wij hier een geweldig uitspraak van wederom een bekende voetbalcoryfee van weleer: ‘Vandaag (Zaterdag) moet het gebeuren, ie mot bliksies skerp beginnen en van start gaan als een bok op un haverkist’. ‘Ai dit niet doet help je hunnie in het zadel en kommie van een behoorlijke koude koffie op de kermis thuis. Dit zullen we dus maar in ons achterhoofd houden…….

Bijlage: open bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl