SCD'83 pakt punt tegen OZC Ommen

SCD'83 pakt punt tegen OZC Ommen
03-12-2017
Door: JK

Na de nederlaag van vorige week tegen Fit Boys stond het puntentotaal van SCD´83 op een schamele 10 punten aan het begin van speelronde 10. Hierdoor was het pakken van 3 punten vandaag essentieel. Ondanks het verschil in plekken op de ranglijst was het puntenverschil tussen de tegenstander van vandaag, OZC uit Ommen, slechts 4 punten. Aan het einde van de middag was dit verschil in punten onveranderd omdat de wedstrijd eindigde in 1-1. Gezien de hele wedstrijd een terechte uitslag, maar op basis van de tweede helft had SCD’83 wellicht meer verdiend.

Aan het begin van de wedstrijd was het totaal niet te zien dat SCD’83 vandaag de 3 punten moest pakken. Men begon slap maar kreeg via Tim Dekker wel een dot van een kans op de 1-0, maar hij kreeg de bal ongelukkig op de hak waardoor zijn inzet naast het doel verdween. Ook OZC werd een aantal keer behoorlijk gevaarlijk voor het doel van de Dedemsvaarders. Helaas bleef de openingstreffer daarom ook niet lang uit. Na een aanval over de linkerkant van OZC werd de voorzet uiteindelijk binnen gelopen door de nummer 10 van Ommen: 0-1. Gezien de inspanning, werklust en het voetbal een terechte voorsprong voor de Ommenaren. SCD’83 probeerde wel, maar moest het veelal afleggen tegen de veel fellere en attentere Ommenaren. Even leek OZC zelfs op 0-2 te komen, maar deze treffer werd terecht geannuleerd wegens buitenspel. Vervolgens kreeg OZC nog een aantal mogelijkheden, maar gelukkig voor SCD’83 bleef de schade beperkt tot slechts 0-1. Rust: 0-1.

Dat er in de tweede helft uit een ander vaatje getapt diende te worden was wel duidelijk. SCD’83 gooide er in de tweede helft meer strijd en werklust tegenaan en het begon voetballend beter te draaien. Langzaam maar zeker kantelde de wedstrijd meer richting de kant van SCD’83 en er vielen enkele kansen te noteren voor onder andere Ramon Hulleman en Mathijs Schumacher en een zelfs een afgekeurde goal van Tim Dekker wegens duwen. De stand bleef echter 0-1 in het voordeel van OZC. In de 77e minuut besloot Richard Tempelman in te grijpen en bracht met een dubbele wissel Sander Hommes als stormram en Jouri Wulff binnen de lijnen. SCD’83 zette aan en het was wachten op de ‘verdiende’ gelijkmaker. In de 88e minuut werd het schot van Marc van der Graaf in eerste instantie nog gestopt door de doelman, maar hij moest het antwoord schuldig blijven op de rebound van Sander Hommes: 1-1. Uiteindelijk kwam er geen winnaar uit de bus omdat de scheidsrechter het na krap 90 minuten wel welletjes vond.

Door deze 1-1 staat SCD’83 na 10 speelrondes op een puntentotaal van 11 waarmee het de teleurstellende 12e plek op de ranglijst bezet. Hierbij moet wel worden vermeld dat het gat met zelfs de koploper slechts 8 (!) punten is. Voor de kerst speelt SCD’83 nog twee hele belangrijke wedstrijden tegen achtereenvolgend: Lutten (uit) en ZZVV (thuis). Graag tot volgende week op sportpark de Koepel in Lutten!

Foto's: http://bit.ly/2AqZ6V0

Bijlage: open bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl