SCD'83 2 wint doelpuntrijk duel

SCD'83 2 wint doelpuntrijk duel
26-11-2017
Door: Jorn van Faassen

Deze week stond wederom een wedstrijd op de planning tegen een team uit de hogere regionen van de derde klasse G. Hollandscheveld was na acht wedstrijden terug te vinden op een derde plaats, waar wij zelf de achtste positie bezet houden. Daarmee was het van groot belang om vandaag het gat naar de bovenste ploegen te verkleinen, omdat wij naar onze mening momenteel te laag staan op de ranglijst.

In de aanloop naar het eerste fluitsignaal was er sprake van een hoog kelderklasse gehalte. Zo moesten Ivar en Ingwer nog ergens een ontbijt ophalen, maar hadden zij de kledingtas in de auto. Michael zat daarom gekleed in een onderbroek en scheenbeschermers vijf minuten te wachten tot deze kleding er eindelijk was. Toen we ons richting het veld begaven begon de grote zoektocht naar de belijning; zijlijnen, achterlijnen en de zestienmetergebieden waren amper zichtbaar op het zompige veld.

Ondanks de bijzondere voorbereiding startten we vrij aardig aan de wedstrijd en probeerden voetballend tot kansen te komen. Dit werd ook beloond met een voorsprong waarbij Alex een bal onderschepte, direct afgaf op Wouter die vervolgens Michael in stelling bracht. Laatstgenoemde drukte succesvol af: 0-1.

Er leek geen vuiltje aan de lucht en verdedigend kwamen wij, ondanks de vele positiewisselingen voorin bij Hollandscheveld nauwelijks in de problemen. Daarom zorgden wij er zelf maar voor de wedstrijd spannender te maken. Onze aanvoerder en tevens topscorer van het seizoen, Jacco, heeft al veelvuldig laten zien het net eenvoudig te vinden. Ook vandaag schoot hij de bal keurig in de lange hoek waarbij hij Jacky kansloos achterliet: 1-1. Vervolgens waren we het even helemaal kwijt en werd de volgende fout gemaakt. Een lange bal werd verkeerd ingeschat door de schrijver van dit stuk, vervolgens nam de aanvaller van Hollandscheveld de bal goed aan en schoot uit een lastige hoek hard binnen in diezelfde lange hoek: 1-2.

Tijdens de rust werd ons duidelijk gemaakt dat het schandalig was dat wij op 1-2 stonden tegen een dergelijke tegenstander. De linies liepen te ver uit elkaar en de duels moesten beter worden aangegaan. Daarbij werd een dubbele wissel doorgevoerd in de aanval. Sander en Ingwer werden vervangen door Ivar en Matthijs die voor veel dreiging zouden zorgen in het tweede bedrijf. Toen wij weer op het tweede veld aankwamen bleek dat het gebrek aan lijnen ook was opgevallen bij de ‘fieldmanagers’ van Hollandscheveld. Beide ploegen stonden daarna nog een minuut of twee te kijken naar twee heren die vol overgave bezig waren dit speelveld weer van lijnen te voorzien.

Vrij snel in de tweede helft werd de gelijkmaker binnengeschoten door Jacco. In het voor hem bekende doel schoot hij ditmaal in de andere hoek raak. Dit gaf de Dedemsvaartse equipe nieuwe moed om een positief resultaat te behalen bij de oranjehemden. Vrij lang bleef het vervolgens 2-2, waarbij beide ploegen slechts kleine kansen hadden om iets aan de score te veranderen.

Pas na het inbrengen van de laatste wissel, Louai, zou dit gaan veranderen. Nog voordat hij ook maar een bal had aangeraakt ging Matthijs op de keeper af, hij probeerde vervolgens de bal over de uitkomende doelman heen te stiften. Op miraculeuze wijze bleef deze bal vervolgens binnen de lijnen en tikte Michael de 2-3 binnen. Nog geen twee minuten later was het weer Matthijs die er vandoor was aan de linkerkant van het veld, goed naar binnen trok en de bal breed legde voor Ivar. Deze twijfelde niet en schoot de 2-4 tegen de touwen.

Deze klap kwam Hollandscheveld niet meer te boven en gaf het juist steeds meer ruimte weg. Een aantal grote kansen werd nog gecreëerd waarbij een monsterscore mogelijk was. Zo wisten drie geelhemden alleen voor de keeper een bal niet binnen te schieten. Uiteindelijk schoot onze ‘knuffelsyriër’ Louai het laatste doelpunt van de wedstrijd binnen en bepaalde hij de eindstand op 2-5.

Door deze overwinning blijven wij op de achtste plaats staan, maar zijn de verschillen in de middenmoot uiterst klein. Volgende week hopen we wel te stijgen op de ranglijst wanneer wij het thuis om 13:00 opnemen tegen de puntloze hekkensluiter. Hierbij zal deze tegenstander zeker niet onderschat worden, aangezien het gaat om Avereest. Vorig seizoen verloren wij een oefenwedstrijd van dit team en onder leiding van Helmich Kisjes zal deze tegenstander er extra op gebrand zijn de eerste punten te behalen in Dedemsvaart. Aan ons de taak om dit niet te laten gebeuren!Deze week stond wederom een wedstrijd op de planning tegen een team uit de hogere regionen van de derde klasse G. Hollandscheveld was na acht wedstrijden terug te vinden op een derde plaats, waar wij zelf de achtste positie bezet houden. Daarmee was het van groot belang om vandaag het gat naar de bovenste ploegen te verkleinen, omdat wij naar onze mening momenteel te laag staan op de ranglijst.

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl