PH waarde sterk zuur

PH waarde sterk zuur
18-11-2017
Door: Jorn van Faassen

Vandaag stond de wedstrijd tegen PH 2 op het programma. De ploeg uit Almelo was na 7 wedstrijden terug te vinden op de tweede plaats op de ranglijst. Na een nederlaag in de eerste wedstrijd tegen HHC wist de ploeg verder alle wedstrijden te winnen en incasseerde het slechts 10 tegendoelpunten. Het gelijkspel vorige week tegen Voorwaarts vorige week gaf goede hoop op een positiever vervolg van de competitie en trainer Nexhat was dan ook erg hoopvol in de voorbereiding. Tegen teams bovenin de ranglijst weten wij vaak goed te presteren en na het goede nieuws van Sint zijn aankomst en in de privé situatie van René Hommes kregen wij goede moed op een positief resultaat deze wedstrijd. De wedstrijd zouden wij starten met de volgende spelers:

                      Jacky

   Arjan – Kevin – Joeri – Jorn

               Jacco – Louai  

                    Wouter

     Michael – Ivar – Ingwer

Daarbij hadden we ook nog een goedgevulde bank met vijf spelers die maar al te graag een positief aandeel wilden hebben in deze wedstrijd. Dit waren Rene, Erik-Jan, Simeon, Niek en Alex.

Vanaf de aftrap werd meteen duidelijk dat SCD goed voetballend kansen wilde creëren en van plan was deze wedstrijd in winst om te zetten. Nadat werd afgetrapt en zo’n acht spelers van de thuisploeg de bal had getoucheerd was de eerste kans al een feit. Het eerste balcontact van PH was dan ook voor de keeper, omdat de kans er niet in ging.

De toon was gezet en SCD wist in de eerste helft goed druk te houden op de tegenstander waarbij goede mogelijkheden werden gecreëerd om PH op achterstand te zetten. Helaas zat het niet mee in de afwerking, waarbij de keeper van PH complimenten verdient, de linkerpaal te ver naar binnen stond en de lat iets te hoog lag voor de thuisploeg.

Zoals je vaak ziet in het voetbal met teams die zelf de kansen niet weet af te maken kwam ook deze wedstrijd de uitploeg vanuit het niets op voorsprong. De eerste mogelijkheid was direct prijs en zorgde voor een onverdiende voorsprong voor de ploeg uit Almelo. De wind maakte het lastig een bal goed in te schatten voor de verdediging van SCD waarna een aanvaller van PH recht op het doel van Jacky afging en succesvol afrondde.

SCD liet de kop niet hangen en bleef doorgaan met het voetbal dat vanaf het begin werd gespeeld. De sterk spelende Ivar (die op vrijdagavond vaker thuis mag blijven) werd ingespeeld, hij speelde de bal terug op Wouter, die kapte de bal af en schoot met veel gevoel de bal, via de handen van de keeper, in de linkerhoek: 1-1.

Dit zou na goede mogelijkheden voor de thuisploeg en nog één mogelijkheid voor PH ook de ruststand blijven. Daarmee deed SCD zich veel te kort, maar had het nog een helft de tijd om orde op zaken te stellen en de ballen wel tegen het net te schieten.

De tweede helft werd gestart met dezelfde spelers als al in het veld stonden, want deze was van een dusdanig niveau dat een wissel niet nodig werd geacht. Bij PH werd wel een wijziging doorgevoerd en werd duidelijk dat zij geen druk meer wilden/durfden zetten op de helft van SCD. In de eerste helft werd hier continu eenvoudig onderuit gevoetbald en zij besloten ons rond de middencirkel op te wachten. Dit zorgde ervoor dat het amusementsgehalte van de tweede helft een stuk lager lag en er ook minder kansen gecreëerd werden.

Lang bleef dat stand op 1-1 staan waarbij SCD het betere van het spel bleef houden. De uitploeg focuste zich vooral op tegenhouden en het vasthouden van de 1-1, waarbij het via de counter loerde op een tweede treffer.

In de tweede helft werden een aantal wissels doorgevoerd, waarbij Kevin, Wouter, Jorn en Jacco werden gewisseld in een tijdsbestek van 15-20 minuten. Een aantal kansen werden nog gecreëerd door de thuisploeg en PH bleef loeren op een mogelijkheid in de counter.

Uiteindelijk werd de uitploeg ook nog beloond voor de manier van voetballen waarin het zeer weinig initiatief nam. Na een bal terug op de doelman van de thuisploeg kwam deze ongelukkig in de voeten van een PH speler. Deze presteerde het de bal eerst tegen de doelman aan te schieten waarna zijn teamgenoot de zeer onverdiende 1-2 in het doel schoot.

In het restant van de wedstrijd wist de thuisploeg ook de laatste kansen van de wedstrijd niet in een doelpunt om te zetten. Dit resulteerde daardoor in een erg zure nederlaag die zeer onverdiend was. De manier van spelen geeft de geel blauwe brigade goede moed voor het vervolg van de competitie en hopelijk weten wij dit volgende week tegen Hollandscheveld wel in winst om te zetten. Om 12:30 trappen wij hier af op sportpark De Oosthoek en hopen we nog een aantal punten toe te voegen aan ons competitietotaal.

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl