SCD’83 2 pakt weer eens een punt

SCD’83 2 pakt weer eens een punt
13-11-2017
Door: Jorn van Faassen

Na een prima start van de competitie, was het tweede afgedaald naar de achtste plaats op de ranglijst door drie nederlagen op rij. Het team van Nexhat en Herman was er daarom erg op gebrand vandaag weer eens een goed resultaat neer te zetten tegen Voorwaarts. Gezien de ranglijst en de historie leek het een lastige wedstrijd te worden, aangezien de oranjehemden de vierde plaats bezetten en in het recente verleden nauwelijks punten werden gepakt tegen deze tegenstander.

Om 10.45 begon de half uur durende bespreking waarin de mannen op scherp werden gezet en de volgende opstelling uit de hoge hoed kwam:

   Niek – Rene – Michael

               Wouter

          Jacco – Louai

Jorn – Kevin – Alex – Arjan

                Jacky

In Westerhaar-Vriezenveensewijk aangekomen in de knusse kleedkamer van de plaatselijke vv werd duidelijk dat we op het kunstgrasveld zouden spelen. Door de regen was het erg glad en zou blijken dat enkele spelers (waaronder ondergetekende) moeite had de bal de juist snelheid mee te geven.

Om 12:30 blies de goed leidende scheidsrechter voor het eerst op zijn fluit en bracht Rene Hommes de bal voor het eerst in beweging. Voetballend liep het aardig goed aan de kant van SCD al was de pass in de eindfase vaak onzuiver. De thuisploeg creëerde vrij weinig kansen en het meeste gevaar werd gesticht voor het doel van Voorwaarts. Na een goede aanval kwam Arjan voor de keeper en schoot de bal in het doel, maar helaas werd deze afgekeurd in verband met buitenspel door de welbekende vlagbeweging van de grensrechter. Het schijnt dat de grensrechter van Voorwaarts deze beweging graag maakt en in zijn vrije tijd vliegtuigen binnenhaalt.

Helaas zat het de Dedemsvaartse mannen vlak voor rust niet mee toen het de tegentreffer incasseerde. Een afgeslagen corner werd tot tweemaal toe op doel geschoten, waarbij het de tweede maal een treffer opleverde. Even was de geel-blauwe brigade de weg kwijt en gaf het bijna de 2-0 cadeau vlak voor rust nadat drie spelers op rij te laat waren met instappen. Gelukkig wist Voorwaarts dit niet af te maken en gingen we met een kleine achterstand aan de thee.

In de rust werd duidelijk dat we ons geen zorgen moesten maken, want het vertoonde spel gaf voldoende aanknopingspunten voor een positief resultaat. Wel werd er een wissel doorgevoerd waarbij Mathijs in het veld kwam voor Rene, Wouter doorschoof naar de spitspositie en Niek op ‘10’ kwam te staan.

De tweede helft vertoonde vrijwel hetzelfde spelbeeld als de eerste, waarbij de geel-blauwen voetballend beter waren dan de thuisploeg, maar echt grote kansen uitbleven. Helaas maakten wij zelf een fout waarbij de bal werd ingeleverd halverwege de eigen helft. Voorwaarts stak de bal door de verdediging heen naar de diepste aanvaller die koeltjes afrondde oog in oog met Jacky, 2-0..

Na deze tegentreffer bleef SCD doorgaan met voetballen en deed er nog een schepje bovenop, in plaats van de koppen te laten hangen streed de ploeg om hier alsnog een positief resultaat weg te halen. Dit geloof in een goed resultaat werd nog sterker nadat Jacco geheel vrijstaand op de vijfmeterlijn een afgemeten voorzet van Niek via de binnenkant van de paal tot aansluitingstreffer promoveerde. De geelhemden bleven nu druk zetten op de helft van de tegenstander die er niet meer aan te pas kwam, mede door de betere conditie van SCD’83. De mentale oefeningen van Nexhat bleken daadwerkelijk van pas te komen in de jacht naar een volgende treffer. Deze treffer werd uiteindelijk gemaakt door Niek die op de rand van de zestien de bal tussen meerder spelers rustig in de hoek plaatste.

Even leek het erop dat Niek zelfs de 2-3 nog zou maken, maar zijn afstandsschot spatte vlak voor het eindsignaal uiteen op de lat. Hierdoor bleef het bij een gelijkspel, wat op basis van het vertoonde spel twee verloren punten waren, maar erg lekker voelde na drie nederlagen en een 2-0 achterstand.

Komende zaterdag spelen wij thuis tegen PH2, de nummer twee van de competitie, om 13:00 op sportpark De Boekweit. U bent allen van harte welkom dit balspel te aanschouwen op veld 3.

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl