SCD verliest in slotminuut van IJVV

SCD verliest in slotminuut van IJVV
11-11-2017
Door: JK

Na een aantal seizoenen waarin SCD’83 niet door de poulefase van de beker wist te komen, mocht vandaag tegen IJVV uit IJsselmuiden worden aangetreden in de volgende ronde van de beker. Het vlaggenschip van IJVV komt uit in de 2e klasse, waar het op een verdienstelijke tweede plaats staat. Op voorhand dus een pittige kluif voor de mannen uit Dedemsvaart, helemaal in de wetenschap dat er met maar 11.5 fitte spelers werd afgereisd richting IJsselmuiden. De selectie werd vandaag aangevuld door Melvin Hulleman en Laurens Snoeyer uit de A1 van JVC Dedemsvaart.

 

SCD’83 begon scherp en geconcerteerd aan de wedstrijd. Op een moeilijk bespeelbaar en zwaar veld werden de linies goed compact gehouden waardoor IJVV weinig ruimte kreeg om echt gevaarlijk te worden. Het eerste kwartier kwam SCD’83 daardoor vrijwel ongeschonden door. In de 16e minuut werd de klasse van enkele IJVV spelers waaronder spits Kardag duidelijk zichtbaar na een snelle en ragfijne combinatie door de SCD’83 defensie. Gelukkig bleek spits Kardag in buitenspel positie te staan waardoor de treffer dus terecht werd afgekeurd door scheidsrechter Brokelman. Maar na deze afgekeurde goal rook IJVV bloed en zette het meer en meer aan richting het Dedemsvaartse doel. Het werd een aantal keer ook behoorlijk gevaarlijk maar de bal verdween, soms op miraculeuze wijze, niet in het doel. De inmiddels eeuwenoude voetbalwet  “als je de kansen zelf niet maakt, dan doet de tegenstander dit wel”, was ook vanmiddag van toepassing. Na slordig balverlies aan de kant van IJVV en een fijne voorzet van Tim Dekker was het Ingwer Huizinga die de bal bij de tweede paal binnentikte: 0-1. Gezien de kansenverhouding onterecht, maar qua beleving en strijdlust wel degelijk terecht! Na 45 minuten werden de kleedkamers opgezocht door beide teams met een 0-1 stand.

 

SCD’83 begint zo langzamerhand bijna patent te krijgen op een tegendoelpunt vlak na de rust, want ook vandaag was het weer raak. Een corner van IJVV belandde achterin de 16 meter waarna een speler van IJVV de bal, hetzij met de hand, klaarlegde en beheerst de gelijkmaker binnenschoot. Helaas voor SCD’83 bleef de handsbal ongezien door de scheidsrechter. IJVV kwam scherper uit de kleedkamer en enkele minuten na de gelijkmaker kwam men bijna op voorsprong, maar gelukkig belandde een inzet van dichtbij op de paal. Toch liet de voorsprong van IJVV niet lang op zich wachten. Een voorzet van links werd niet lekker verwerkt door de SCD’83 defensie waarna Tim Roeland de bal vrij kon binnen knikken: 2-1. Maar SCD’83 toonde veerkracht en liet aan de toeschouwers zien dat het beschikt over een grote hoeveelheid voetballend vermogen. De hernieuwde elan in het elftal van Richard Tempelman en Douwe Rossing wierp vrijwel direct zijn vruchten af want in de 69e minuut mocht Leon Breukelman aanleggen voor een vrije trap van ongeveer 25 meter van de goal. De vrije trap van Breukelman verdween kiezelhard door de muur waardoor de IJVV goalie kansloos was: 2-2. Rond de 80e minuut mocht Laurens Snoeyer zijn debuut maken, hij kwam in het veld voor Jouri Wulff. Enkele minuten later mocht de andere A1 junior Melvin Hulleman ook invallen, hij kwam voor de geblesseerd geraakte Ingwer Huizinga. IJVV bleef de ploeg met de meeste kansen, ook aan het einde van de wedstrijd, maar de minuten tikten door en de stand bleef onveranderd. Het leek dus op penalty’s te gaan uitdraaien, waar het niet dat IJVV nog tweemaal toesloeg in de absolute slotminuut. De 3-2 kwam op naam van debutant Luc Kalters, waar het niet dat de speler van IJVV die de voorzet verzorgde in buitenspelpositie stond. Ondanks een vlaggende grensrechter en meerdere protesten keurde scheidsrechter Brokelman de treffer toch goed, zonder enig overleg met de grens. Het slotakkoord was vervolgens voor de sterk spelende spits van IJVV die na een geweldige solo zijn ijzersterkte optreden bekroonde met een doelpunt: 4-2.

 

Ondanks deze nederlaag mag SCD’83 toch trots zijn en terugkijken op een wedstrijd waarin veel passie, werklust en teamgeest te zien was. Zaak is nu om deze punten mee te nemen voor de komende (en het liefst  alle resterende) wedstrijden in de competitie. Volgende week speelt het vlaggenschip thuis tegen Hollandscheveld, aftrap is om 15.00, graag tot dan!

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl