SCD´83 verliest onnodig van FDS

SCD´83 verliest onnodig van FDS
06-11-2017
Door: JK

Daar boven op de berrugh.. Het had zomaar het begin kunnen zijn van een ordinaire smartlap. Maar niets is minder waar, want op zaterdag 4 november was het veld boven op de Havelteberg het strijdtoneel tussen FDS en SCD´83. Beide ploegen konden de punten goed gebruiken maar uiteindelijk was het FDS dat met de volle buit aan de haal ging en SCD´83 in mineur achter liet.

FDS startte fris en scherp in de beginfase en wilde zich zichtbaar revancheren voor de oorwassing van vorige week in en tegen Hoogeveen. De eerste ´kansjes´ van de wedstrijd waren ook voor de mannen van FDS maar echt gevaarlijk werden ze niet. Na een minuut of 10 kreeg SCD´83 meer grip op het spel van FDS en werd het via een aantal cornerballen gevaarlijk. 1 van deze cornerballen kwam in de 21e minuut in de kluts voor de voeten van Tim Dekker die niet nadacht en raak schoot: 0-1. Gezien de verhoudingen op het veld van dat moment een verdiende voorsprong. Na de goal bleef SCD’83 geduldig en goed voetballen, helaas ontbrak het vaak aan scherpte in de laatste pass waardoor meer doelpunten uitbleven. Na 45 minuten voetballen zochten beide teams de ietwat krappe kleedkamers op om te gaan rusten met een 0-1 stand.

Zoals wel vaker dit seizoen begon SCD’83 uitermate slap aan de tweede helft. Bij een vrije trap werd de bal vanuit de kluts door een ongedekte speler van FDS ingeschoten: 1-1. SCD’83 bleek alsnog niet wakker geschud door de gelijkmaker en FDS kreeg nog een aantal goede mogelijkheid om de voorsprong te pakken, maar sprong hier onzorgvuldig mee om. Na een minuut of 20 te hebben gevoetbald in de tweede helft was het uiteindelijk SCD’83 dat weer op voorsprong kwam. Na goed voorbereidend werk van Erik Wencker en een beetje hulp van de cornervlag werd de bal pamklaar op het ‘koppie van Martijn Hamhuis gelegd: 1-2. Maar lang konden de heren uit Dedemsvaart niet genieten van de voorsprong, want slechts 1 minuut later lag de bal ook aan de andere kant in het netje. Na wederom een standaard situatie kon uiteindelijk de bal vrij eenvoudig bij de 2e paal worden ingetikt door een FDS speler: 2-2. De gifbeker moest vervolgens helemaal leeg voor SCD’83 want op ongelukkige en zeer eenvoudige wijze werd ook het derde doelpunt weggegeven: 3-2. SCD’83 probeerde vervolgens nog wel om weer langszij te komen en kreeg via Martijn Hamhuis nog een goede kans hiertoe, maar uiteindelijk werd er niet meer gescoord.

Volgende week speelt SCD’83 geen competitie, maar een bekerwedstrijd uit tegen IJVV uit IJsselmuiden. Graag tot dan!

Foto's: http://bit.ly/2y3eANb

Bijlage: open bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl