SCD’83 pakt weer geen 3 punten

SCD’83 pakt weer geen 3 punten
21-10-2017
Door: JK

Na de oorwassing van vorige week tegen SVN’69 was het vandaag zaak voor SCD’83 om de 3 punten wel richting de Boekweit mee terug te nemen. Mede door die oorwassing van vorige week vindt men SCD’83 aan het begin van speelronde 5 terug op een 12e plaats, een SCD’83 onwaardige positie. Al met al reden genoeg voor de mannen van Richard Tempelman en Douwe Rossing om vol aan de bak te gaan tegen BSVV uit Bovensmilde. Net als SCD’83 bezat BSVV een mager puntenaantal van slechts 4 punten. Helaas wilde het ook vandaag niet lukken voor de ploeg uit Dedemsvaart en stond er na 90 minuten spelen een 3-0 stand op het bord in het voordeel van BSVV.

 

Nog voordat de wedstrijd begon kreeg SCD’83 al de eerste tegenslag te verwerken, aanvoerder Stan Dekker was toch niet fit genoeg om te starten, zijn plek werd ingenomen door Jouri Wulff. SCD’83 begon redelijk aan de wedstrijd, er werd in ieder geval geprobeerd te voetballen op een slecht bespeelbaar drassig veld. Toch kreeg SCD’83 binnen een kwartier het eerste doelpunt van de middag om de oren. Een steekbal van een middenvelder van BSVV sneed dwars door de as en de aanvaller maakte geen fout: 1-0. SCD’83 was de klap nog maar amper te boven toen doelman Koes wederom de gang naar het net kon maken. Na slap ingrijpen in de verdediging en weer een steekbal  was het raak: 2-0. SCD’83 probeerde in het restant van de eerste helft nog wel aan te zetten, maar veel verder dan enkele afstandschoten en corners kwamen ze niet.

 

In de tweede helft werd het strijdplan omgegooid door Richard Tempelman en Douwe Rossing. 3 man ‘achterop’, Ballast eruit en Sander Hommes in de punt van de aanval erbij. Ondanks het feit dat SCD’83 de wedstrijd meer en meer controleerde bleven grote kansen uit. BSVV leek het vele balbezit van SCD’83 wel goed te vinden en loerde met name op een snelle omschakeling met lopende mensen. Via deze omschakeling kreeg BSVV een aantal grote kansen om de 3 punten definitief veilig te stellen maar de deur naar het Dedemsvaartse doel bleef dicht. Aan de andere kant kreeg SCD’83 een paar kleine kansjes op de aansluitingstreffer, maar het ontbrak vaak net aan scherpte of geluk waardoor de bal het netje niet liet bollen. Uiteindelijk besliste BSVV de eindstand op 3-0 door een schot van binnen de 16 in de korte hoek. Al met al een teleurstellende middag voor zowel spelers, begeleiding als meegereisde supporters van SCD’83.

 

Volgende week speelt SCD’83 tegen de rode lantaarndrager van 3D. Op zaterdag 28 oktober wordt er om 15.00 afgetrapt tegen SCN, dat vandaag knap haar eerste punt pakte tegen ZZVV. SCD’83 zal dus wederom vol aan de bak moeten om weer eens 3 punten te pakken. Graag tot dan!

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl