SCD’83 en Hardenberg’85 delen de punten

SCD’83 en Hardenberg’85 delen de punten
08-10-2017
Door: i.o. Jelmer Koes

 

Na een boeiend duel op een nat en regenachtig sportpark de Boekweit in Dedemsvaart tussen SCD’83 en Hardenberg’85 stond er na 90 minuten een 2-2 stand op het scorebord. Achteraf gezien gaf deze stand een terecht en goed beeld van de wedstrijdverhouding. Echter overheerste na afloop bij  SCD’83 een lichte teleurstelling omdat een comfortabele 2-0 voorsprong uit handen werd gegeven in de tweede helft.

SCD’83 begon scherp aan het duel en greep Hardenberg’85 vanaf minuut 1 bij de spreekwoordelijke strot. Hardenberg had hier zichtbaar moeite mee en werd al snel genoodzaakt om met een lange pass de voorwaartsen te bereiken. Toch was het Hardenberg’85 met de eerste kans van de wedstrijd. Bij een vrije trap van een meter of 20 moest doelman Koes handelend optreden om een doelpunt te voorkomen. Collega doelman Kortman aan de andere kant van het veld kon in de 19e minuut een doelpunt echter niet voorkomen waardoor SCD’83 op een 1-0 voorsprong kwam. Via een snelle aanval via Marc van der. Graaf over de rechterkant kwam de bal voor de voeten van de meegelopen Stan Dekker die bekwaam afdrukte. Vlak daarna was het weer de beurt aan Hardenberg’85 dat qua kansen maar enkele  schoten van afstand en een 1 vs. 1 met doelman Koes werden niet in doelpunten omgezet. Rond de 30e minuut kreeg SCD’83 een doelpunt letterlijk een doelpunt in de schoot geworpen toen een corner van Marc van der Graaf via de Hardenberger Rowan Haen in het doel verdween. SCD’83 kon door deze 2e treffer comfortabel aan de thee. Rust: 2-0.

Na de rust was het Hardenberg’85 die uit een geheel ander vaatje tapte en via een snelle goal binnen de minuut van wie anders dan Rick Broek kwam de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd;   2-1. Het drama voor SCD’83 werd een kwartier later nog groter toen doelman Koes in de fout ging en een voorzet van Joran Veurink liet glippen. Rick Broek wist wel raak met dit buitenkansje en tikte de bal bij de 2e paal binnen: 2-2. Na de gelijkmaker ging de Hardenbergse storm wat liggen en golfte het spel op en neer. SCD’83 kreeg via Tim Dekker nog een grote kans om de leiding weer te pakken maar zijn inzet werd goed gepareerd door doelman Kortman. In de laatste 10 minuten bracht Richard Tempelman nog A-junior Melvin Hulleman binnen de lijnen. Melvin maakte hiermee zijn officiële debuut voor SCD 1, welke hij zelfs bijna bekroonde met een doelpunt, waar het niet dat hij hierbij een overtreding beging volgens de arbiter. In de slotminuut kwam SCD’83 nog bijzonder goed weg toen een indraaiende vrije trap van Thijs Kivits op de paal belandde.

 

Volgende week gaat SCD’83 op bezoek bij SVN ’69 uit Nijeveen. Graag tot dan!

Foto's: http://bit.ly/2gki7zK

Bijlage: open bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl