SCD2 wint seizoensouverture

SCD2 wint seizoensouverture
24-09-2017
Door: Marco Hoeve

Het tweede elftal van de Dedemsvaartse zaterdagclub heeft haar eerste duel in competitieverband gewonnen. In het duel tegen Mariënberg werd met de grootst mogelijke moeite met 3-4 gewonnen.

Een nieuw seizoen betekent doorgaans nieuwe kansen. Zo ook voor de B-selectie van de gele kanaries uit Dedemsvaart, dit seizoen onder leiding van Nexhat. Het team heeft van behoorlijk wat mensen afscheid genomen, maar met de nieuwe namen in de selectie gekregen is de kans op een goede klassering zeker niet afgenomen. In tegendeel zelfs! Een mix met ervaren krachten als Wouter Kolthof, Kevin van Elburg, René Hommes, Asse Klein en Ramon van Dijk kunnen de reeds overgekomen ruwe diamanten uit de junioren goed bijvijlen en anderzijds bezorgt het onbevangen spel van de junioren weer de nodige creativiteit in het elftal.

Daarnaast beschikt het team dit seizoen ook nog eens over drie spelers die vorig seizoen deel uitmaakten van het derde en weten om te gaan met kampioensdruk. Mocht het dit seizoen zo ver komen dan mag ook dat geen excuus zijn voor dit team.

Maar goed, Mariënberg dus. Een geduchte tegenstander voor het tweede waarin meestal het thuisteam aan het langste eind trekt. Volgens de statistieken was Mariënberg deze speeldag in het voordeel.

Om deze statistiek tegen te spreken selecteerde Nexhat voor vandaag de volgende namen:

Jacky

Arjan – Kevin – Joeri – Jorn

Louai – Jacco – Wouter

Michael – Sander – Ivar

De bank werd warm gehouden door Matthijs, Simeon en Marco. Laatste genoemde nam de vlag ter hand om de scheidsrechter die warrig maar wel consequent floot, te ondersteunen.

Rond de tijd van 13:30 floot scheidsrechter S. Tuluk voor het begin van de wedstrijd. Binnen tien seconden werd duidelijk dat Mariënberg zoals het bekend staat niets anders dan de lange bal zou gaan hanteren vanmiddag. Zonder te kijken werd de bal meteen de hoek in geslingerd.

Voor SCD was het daardoor in eerste instantie een gemakkelijk duel. De tegenstander wachtte geduldig af op een fout om vervolgens toe te kunnen slaan. Maar het geconcentreerde SCD nam geen risico’s en liet de bal vrij gemakkelijk rondgaan. De eerste kansen waren nog niet besteed aan de geelhemden maar uiteindelijk na een mooie aanval wist Sander na goede pass van Wouter door de verdediging te snijden en de bal in de verre hoek te prikken 0-1.

Direct nam Twitterkoning Ramon zijn telefoon ter hand om alle volgers van het tweede elftal  op de hoogte te brengen.

Het doelpunt leek SCD in slaap te sussen want binnen luttele minuten keek het elftal tegen een 2-1 achterstand aan en SCD leek de weg kwijt te zijn. Een 3-1 hing in de lucht maar viel niet. Sterker nog, op wilskracht werd de gelijkmaker binnengetikt. Na goed doorzetten Wouter en Sander kreeg Ivar de bal op een presenteerblaadje en hij tekende voor de een 2-2 ruststand.

Direct na rust kwam Mariënberg op weer voorsprong. Een snelle counter werd knap afgemaakt met een hard en diagonaal schot in de verre hoek en zo kon SCD opnieuw beginnen. SCD richtte zich op en creëerde de nodige kansen maar ze werden allemaal gemist of het ontbrak aan de laatste pass om een ploeggenoot in stelling te kunnen brengen. Daarnaast mazzelde de Dedemsvaartse defensie ook een aantal keer door onzorgvuldigheid van de Mariënbergse voorhoede en werd bij een discutabel buitenspelmoment een grote mogelijkheid voor de thuisploeg ontnomen. De thuisploeg had het duel al in het slot kunnen gooien maar het kreeg het spreekwoordelijke deksel op de neus. Na een aanval over links kreeg Louai de bal terug in het zestienmetergebied. Zijn inzet ging via de paal terug het veld in, maar de keeper raakte onfortuinlijk de bal en zo verdween deze inzet alsnog in het doel. 3-3.

Niet veel later was er opnieuw een uitbraak van SCD en Sander toonde zich een ware afmaker. Snoeihard pegelde ook hij diagonaal halfhoog de bal strak in het net. 3-4 SCD!

Mariënberg had inmiddels allang besloten om uit een ander vaatje te tappen. Met veel fysiek voetbal en harde overtredingen probeerden zij het Dedemsvaartse spel te ontregelen om vervolgens zelf bij het minste of geringste om een vrije trap te schreeuwen. De scheidsrechter bleek hiervoor gevoelig en liet zich sterk leiden in de emoties van beide elftallen. De gekste beslissingen werden genomen en hij leek telkens zijn vorige beslissing te willen compenseren waardoor geen van de elftal echt nadeel ondervond van de situatie maar de frustraties wel des te grote werden.

Het laatste kwartier werd uiteindelijk een ware slijtageslag waarbij SCD het duel al op slot had kunnen gooien maar dat verzuimde ze. De lange ballen bleven komen en de Dedemsvaartse defensie stond op het punt van breken. Mariënberg raakte zelfs nog de lat maar gescoord werd er niet meer en zo won SCD voor het eerst in jaren weer eens het eerste competitieduel.

Volgende week wacht het tweede een thuiswedstrijd tegen HHC4. Een elftal met veel spelers die vroeger in het eerste speelden en hun kwaliteiten én streken nog altijd beheersen.

U bent van allen van harte welkom op de Boekweit vanaf 13:00!

 

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl