SCD’83 wint in Hoogeveen met 0 - 2

SCD’83 wint in Hoogeveen met 0 - 2
24-09-2017
Door: b.h.

 

SCD’83 heeft zaterdagmiddag uitstekende zaken gedaan.  De eerste competitiewedstrijd  op het sportpark Bentickspark in Hoogeveen werd met 0 – 2 tegen de zaterdag team van Hoogeveen.

 

Het  gepromoveerde Hoogeveen wilde thuis  natuurlijk gelijk de punten pakken als vers gebakken 3e klasse tegen SCD’83 dat vorig seizoen net de 2e klasse in de nacompetitie mistte. Maar Hoogeveen kwam tekort tegen een goed opererend SCD’83 en kon alleen gevaarlijk worden op die momenten dat SCD’83 even verslapte. SCD’83 was vanaf het beginsignaal van de uistekende scheidsrechter Stegeman uit Grolloo  de sterkere ploeg en bouwde een veldoverwicht op zonder echt gevaarlijk te worden of men strandde op sluitpost Raymond Slot . Sporadisch deed Hoogeveen iets terug in de 41e minuut was Hoogeveen dichtbij de openingstreffer   Ruben de Haas vond met zijn inworp de sluwe vos Guido ten Kate zijn schot werd door doelman Jelmer Koes naast getikt. Op slag van rust leek SCD’83 met 1 – 0 te gaan rusten van verre afstand nam Ramon Hulleman de bal snoeihard op de slof attent reageerde doelman Raymond Slot. Rust 0 – 0.

In het tweede gedeelte verving Jordi Hulleman achterin Ferron Kroezen. Het leek erop dat Hoogeveen iets meer grip op het spel van SCD’83 kreeg het zette meer druk richting doel Jelmer Koes zonder overigens gevaarlijk te worden. In de 58e minuut moest Ten  Kate zich laten vervangen door Jan Benjamins die wel scoorde in 61e minuut maar veroverde de bal via een overtreding en werd teruggefloten. Na een uitstekende combinatie miste SCD’83 een opgelegde kans maar Tim Dekker had iets teveel tijd nodig had voor de openingstreffer.

Gaandeweg de wedstrijd kreeg SCD’83 nadat de thuisploeg even een periode had dat het opleefde meer en het heft in handen Jacco Tuinstra kon net op tijd de voorzet van Martijn Ballast weghalen voordat Martijn Hamhuis uit kon halen. Dit deed de middenvelder van SCD’83 in de 78e minuut wel, vanaf zeker 35 meter knalde hij de bal achter doelman Slot        1 - 0.  Af en toe werd het onvriendelijk aanvoerder Brian Leepel liep tegen zwaar geel op bij een charge op Hamhuis. In blessuretijd 91e minuut maakte SCD’83 via een strafschop aan alle onzekerheid een einde, de verre uittrap van doelman Jelmer Koes bereikte Tim Dekker die Jacco Tuinstra binnen de 16 zo in problemen bracht dat hij de SCD-er neerlegde. Martijn Ballast ook met geel op zak knalde vanaf 11 meter vlekkeloos achter doelman Slot 2 - 0 binnen

 

Bijlage: open bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl