SCD’83 verliest, maar bekert door

SCD’83 verliest, maar bekert door
17-09-2017
Door: J.K.

 

Omdat de KNVB deze week besloot om HFC Storica uit de beker te zetten en SCD’83 vorig weekend overtuigend had gewonnen van ZAC, hadden de mannen van Richard Tempelman en Douwe Rossing een uitstekende uitgangspositie voor de beker. In en tegen Lemele mocht er niet met al te dikke cijfers worden verloren, bij elk ander resultaat mocht SCD’83 een ronde verder bekeren. SCD’83 had veel veldoverwicht maar het stond  na 90 minuten en een beetje  3-2 op het scorebord voor de thuisploeg. Ondanks deze nederlaag heeft  SCD’83 de eerste plek in de bekerpoule behaald en bekert het zodoende nog een ronde verder.

 

Op de mooie kunstgras mat van SC Lemele werd om 14.30 afgetrapt. Al snel was duidelijk dat Lemele de poort niet wagenwijd open wilde zetten en trok daarom ver terug op eigen helft. SCD’83 had in de gehele eerste helft ruim 80% balbezit maar mede door het soms ietwat trage baltempo werden er weinig echte kansen gecreëerd. Tot in de 27e minuut, na goed storend werk van zowel Tim Dekker als Marc van der Graaf was het laatstgenoemde die de bal panklaar voor Erik Wencker neerlegde. Goalgetter Wencker schatte deze voorzet op waarde in en ronde bekwaam af: 0-1. Dit was tevens de ruststand.

 

Na rust was het Lemele die een stuk feller en beter uit de kleedkamer kwam. Na een hoge bal van achteruit kon de rechtsbuiten van Lemele doorlopen en klaarleggen voor zijn teamgenoot voor de goal: 1-1. SCD’83 bleek blijkbaar niet geleerd te hebben van deze snelle omschakeling van Lemele want enkele minuten later was het wederom een snelle omschakeling die de SCD’83 defensie de das om deed. Na een diepe bal werd de ver uit zijn doel gekomen doelman Koes omspeelt en verdween de bal in het lege doel: 2-1. In het restant van de wedstrijd was het SCD’83 die voetballend het spel wilde en probeerde te maken en SC Lemele die zich terugtrok en harde duels en tackles niet schuwde.  Net als in de eerste helft kwam SCD’83 maar moeilijk door de blauw-wit opgezette muur. Vlak voor tijd vond SCD’83 na een goede aanval echter wel een gaatje door de defensie van Lemele en de verdiende gelijkmaker werd door Martijn Hamhuis binnen geschoten: 2-2. Lang kon SCD’83 niet genieten van de voorsprong want SC Lemele strafte de enorme ruimtes in de SCD’83 verdediging genadeloos af via de counter. Na een snelle aanval werd de eindstand door de rechtsbuiten van SC Lemele bepaald op 3-2.

 

Na de goede wedstrijd van vorige week tegen ZAC staat SCD’83 nu weer met beide benen op de grond. Volgende week begint voor de mannen van Richard en Douwe het echte werk als Hoogeveen zaterdag op het programma staat. Graag zien wij u dan!

Foto's: http://bit.ly/2jBa7OG

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl