Voorbeschouwing SCD '83 - SC Loppersum

Voorbeschouwing SCD '83 - SC Loppersum
15-05-2017
Door: Jelmer Koes

Lang gewacht maar 20 mei a.s. is het dan eindelijk zover: SCD’83 speelt thuis haar eerste wedstrijd in de nacompetitie om promotie naar de 2e klasse. Tegenstander in dit eerste tweeluik is Loppersum SC. 

Als u aan Loppersum denkt, denk u wellicht ook direct aan aardbevingen. Terecht, maar na wat speurwerk werd duidelijk dat Loppersum veel meer te bieden heeft dan alleen een trillende aarde. Loppersum is de hoofdplaats van de gelijknamige een gemeente in Noord Nederland ten noordoosten van de grote stad Groningen. De welbekende leus: ‘er gaat niets boven Groningen’ lijkt bij deze dus enigszins twijfelachtig.. Voor het ontstaan van Loppersum moeten we terug naar de vroege Middeleeuwen. Loppersum ontstond namelijk op een wierde (terp) aan de Fivelboezem. De naam Loppersum van vandaag de dag komt van de heer Loppes die er woonde (um betekende namelijk huis), oftewel Lopper’s huis: weer wat geleerd. 

Afin terug naar het heden. In de gemeente Loppersum wonen hedendaags zo’n kleine 10.000 inwoners op een oppervlakte van 111,93 km2. In Loppersum zelf vindt kleine bedrijvigheid plaats, zo is er een heuse spa gevestigd in hotel Spoorzicht en vindt men er verder de gebruikelijke winkels van een dorp. Verdere voorzieningen bestaan uit een dorpshuis, tweetal basisscholen, treinstation, bejaardencentrum, postkantoor, VVV-kantoor, politiebureau, brandweer, bibliotheek, zwembad, ijsbaan, tennisbanen, begraafplaats en dus het sportpark van SC Loppersum genaamd ‘Bosweg’. 

SC Loppersum is op 1 juli 1986 ontstaan uit een fusie van LVC (Lopster Voetbal Club) en VV Loppersum. SC Loppersum is in haar rijke verleden 4 keer kampioen geworden en verbleef van het seizoen 2010/2011 tot 2014/2015 zelf in de tweede klasse J. Vorig seizoen wist Loppersum ook een periode te pakken, maar kon het helaas geen promotie waardoor ook het huidige seizoen in de 3e klasse C gespeeld moest worden. Dit spelen in de 3e klasse C deed Loppersum behoorlijk verdienstelijk en de eerste periode werd binnengehengeld met maar liefst 6 winstpartijen en maar 2 gelijke spelen. Ook in de tweede periode bleef Loppersum goed presteren (8x winst en 1x gelijk) en werd het tweede in de periode achter de oprukkende Marum. 

Na de bekerwedstrijd in de 16e finales tegen Genemuiden, die overigens werd verloren, kwam er zand in de Loppersumse motor. In de 5 volgende wedstrijden wist Loppersum maar 1 keer te winnen en hierdoor zag men haar achtervolgers naderen. 7 wedstrijden voor het einde leek Loppersum zich te herpakken en won het 4 keer en speelde het 1 keer gelijk. Maar op de een na laatste speeldag ging het alsnog mis voor de heren uit Loppersum. Door twee doelpunten van Danny de Vries van Appingedam werd er met 2-0 verloren waardoor Loppersum van de eerste plek werd gestoten door Marum. Ditzelfde Marum maakte afgelopen zaterdag tegen Noordwolde geen fout en mocht zich hierdoor tot kampioen van 3C laten kronen. Loppersum bleef achter met ‘slechts’ een periodewinst. 

Door deze periodewinst en de tweede plek op de ranglijst is Loppersum gekoppeld aan SCD’83. Op 20 mei a.s. om 14.30 speelt SCD’83 thuis op sportpark de Boekweit de eerste wedstrijd van dit tweeluik. Het beloofd een spannende wedstrijd te worden en uw steun is daarom ook van harte welkom! Kom allen zo veel mogelijk in geel en blauw en schreeuw/klap/juich de mannen van SCD’83 richting de 2e klasse! 

PS. De tweede wedstrijd wordt gespeeld op dinsdag 23 mei om 19:00 uur in Loppersum. Vanuit SCD’83 wordt een bus geregeld, opgave hiervoor kan middels een intekenlijst in ‘De Basis’ .

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl