SCD’83 1 blijft in de race.

SCD’83 1 blijft in de race.
03-03-2013
Door: Ben Harms

 

SCD’83 1 blijft in de race, 3-1 winst op Zalk

 

In de schaduw van HFC Storica blijft SCD’83 door de 3-1 winst thuis op “De Boekweit” tegen het bezoekende Zalk meedoen in top van de 4e klasse C.

 

SCD’83 kon rekenen op een getergd Zalk dat het thuisverlies van 4-0 niet vergeten was en van plan was om zich niet makkelijk naar de slagbank te laten leiden. SCD’83 trok vanaf de eerste minuut de wedstrijd naar zich toe en zette Zalk onder druk. Dankzij doelman Frank Bloemert die hoofd koel hield bij de kansen van Martijn Hamhuis en Dennis Gras bleef het tot de 22e minuut 0-0.

Een vrije trap van Sven van der Hulst randje 16 belande via de kluts voor de voeten van Wouter Kolthof die de 1-0 aantekende. Na een half uur had Zalk het geluk aan hun zijde, nadat Dennis Gras de 2-0 had laten liggen belandde de bal vanuit een vrije trap van Martin Hamhuis via een Zalk verdediger effectvol via binnenkantpaal curieus naast het doel. Zalk dat in de eerste helft maar sporadisch over de middellijn kwam werd in 39e minuut door concentratie verlies achterin bij SCD’83 via de rechterkant gevaarlijk Aart Schreuder mocht tot in het doelgebied doorgaan en kon ten koste van een corner worden gestuit. SCD’83 vergrootte met nog drie minuten op de klok de voorsprong, Dennis Gras vergestuurd door Martijn Hamhuis liet de Zalker verdediging zijn hakken zien en Wouter Kolthof kon van dichtbij profiteren en verschalkte Bloemert 2-0. De genadeklap voor Zalk bleef op slag van rust uit Martijn Hamhuis, kon zijn hoofd net niet tegen de voorzet van Gras zetten. SCD’83 wist in de tweede helft het niveau van de eerst 45 minuten waarin knap werd gespeeld niet vast te houden, dit mede door het veranderde spelconcept waarmee trainer Dick Runherd zijn manschappen het veld instuurde. Gokkend op een doelpuntje begon de Zalker formatie opportunistisch te spelen zonder echt dreigend te worden. Halverwege ( 72e ) viel min of meer het bevrijdende doelpunt voor SCD’83 ,het schot van Erik Wencker kon doelman Frank Bloemert nog wel keren maar hij had geen antwoord op de schuiver van Dennis Gras 3-0. Beide ploegen wisselden,  bij SCD’83 kwamen Tim Dekker, Kevin van Elburg en Maurits Antuma in de ploeg voor Wouter Kolthof, Justin Ramaker en Dennis Gras. In de slotfase kreeg Zalk een paar mogelijkheden voor de eretreffer en dat lukte via Simon Halm die in de 90e minuut doelman Zwiers passeerde 3-1.               

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl