Voorbeschouwing Zalk

Voorbeschouwing Zalk
01-03-2013
Door: Martijn Hamhuis & Ramon van Dijk

 

Voorbeschouwing SCD’83 – Zalk

Komende zaterdag staat er voor de mannen uit Dedemsvaart een belangrijk duel op het menu. De streekgenoten van ‘Klazien’ uit Zalk (spreek uit als Klèùsien uut Zalk) zullen deze middag hun voetbalkunsten vertonen op de Boekweit. De nummer 8 uit de 4e klasse C zal zich deze middag niet zo gemakkelijk naar de spreekwoordelijke slachtbank leiden als de vorigen confrontatie tussen de 2 equipes. Tijdens de uitwedstrijd in Zalk ging SCD aan de haal met de zege. Sven v.d. Hulst had een belangrijk aandeel, de dodelijke aanvaller scoorde maar liefst 3 maal.

De mannen van trainer Dick Runherd behaalden vorige week tegen EDON een verdienstelijk resultaat. Ze hielden de Zwolse ploeg op een 1-1 gelijkspel. Zalk heeft op dit moment het netje 24 keer laten bibberen. Daar in tegen hebben ze 23 keer de bal zelf uit het net mogen vissen. Simon van Halm is de spits die deze middag goed in de gaten moet worden gehouden. De aanvaller die uit alle hoeken en standen schiet heeft er inmiddels 8 inliggen en is daarmee de topscoorder van de club. Daarnaast is het ook een schone taak voor de middenvelders om er voor te zorgen dat meneer Huisman niet in zijn element komt.

Hieronder kort de onderlinge confrontaties van de afgelopen 2 jaar weer gegeven:

 

2012 - 2013

Zalk – SCD’83 (0-4)

Sven van der Hulst (3x), Martijn Hamhuis

 

2011 - 2012

Zalk – SCD’83 (1-1)

Eigen doelpunt Zalk, Aart Schreuder

SCD’83 – Zalk (2-0)

Niek Mulder, Martijn Hamhuis

In de zeer bekende wandelgangen kwam ons ter oren dat trainer Dick Runherd (liefkozend Dickie genoemd) nogal in zijn maag zat met de vorige wedstrijd. In zijn ogen was het toch  niet geheel verdient. De loftrompet die ze destijds afstaken zijn ze denk ik kwijt geraakt….

De eerder genoemde statistieken spreken in het voordeel van SCD’83. Helaas biedt het verleden geen garantie voor de toekomst. Echter zal SCD na vorige week met veel vertrouwen deze wedstrijd in. Avereest ging vorige week op bezoek bij SCD met 5-0 de bietenbrug op (schijnt dat sommige spelers nog steeds op deze brug te vinden zijn).

Maarrrrrrrr…..om nog even een erkende voetbalcoryfee te citeren: ‘Op papier zijn we de betere, alleen win je op papier geen wedstrijden. Anders hadden we wel op papier gespeeld……    

Bijlage: open bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl