SCD '82 2 is winnen nog niet verleerd

SCD '82 2 is winnen nog niet verleerd
20-03-2017
Door: Marco Hoeve

Voor het eerst sinds lange tijd is het elftal van Richard Tempelman er weer in geslaagd om met een overwinning in de competitie van het veld te stappen.

Vorige week werd er overigens ook al gewonnen, maar dat was de eerste keer sinds eind november. Nu lijkt de ploeg zijn draai gevonden te hebben en wist het voor de tweede maal op rij te winnen.

In de traditioneel lastige wedstrijd tegen Vroomshoopse Boys 3, waar voor de winterstop met 4-2 van gewonnen werd na een 0-2 achterstand had het afgelopen zaterdag geen kind aan deze tegenstander.

De volgende formatie was op het papier te vinden:

Jacky

Bart - Kevin - Franklin - Erik-Jan

Joeri - René - Wouter

Ingwer - Sander - Arjan

Op de bank zaten Jorn, Niek en Marco. De geblesseerde Marc en Ramon steunden de ploeg vanaf de zijlijn.

Voorafgaand aan het duel kreeg het elftal uit Dedemsvaart de keuze om om 14:30 te beginnen op een willekeurig knollenveld óf dat het een kwartier langer moest wachten om op het Vroomsehoopse kunstgras te gaan spelen. Daar waar SCD het liefst verzorgd voetbal wil spelen werd er uiteraard gekozen voor het kunstgrasveld, in tegenstelling tot de boeren van de tegenpartij die doordeweeks met de trekker over het groene gras razen en dat het liefst op zaterdagmiddag ook doen met hun voetbalschoenen. Die vlieger ging voor hun helaas niet op dus werd er om 14:45 afgetrapt aan de Bosrand.

Vanaf het begin was het al wel duidelijk dat de thuisploeg niet de intentie had om ook maar iets te doen wat op voetbal leek. De ploeg gooide de ene na de andere lange bal richting de voorhoede en dit werd dan ook simpel verdedigd.

SCD probeerde juist met simpel voetbal de verdediging kapot te spelen en dat lukte ook enkele keren. Dit leidde uiteindelijk tot een levensgrote kans voor Arjan, maar hij  besloot de keeper nog even in te schieten. Daarna werd het spel langzaam wat rommeliger maar het initiatief bleef bij de geelhemden. Notabene uit een vrije trap(!) wist het te scoren. Joeri legde de bal prima achter de verdediging en Wouter wist de bal uiteindelijk met weliswaar wat fortuin simpel binnen te tikken. Ook daarna was het spel nog steeds niet goed maar toch kwam Sander met de verdiende 0-2. Hij leek eerst zijn mogelijkheid te verspelen door niet direct zijn rechtervoet aan te halen, echter bleek hij een prima passeerbeweging in huis te hebben en de bal hard met de binnenkant van de schoen in via de rechterpaal binnen te schieten. Vroomshoopse Boys wist hier aanvallend helemaal niks tegenin te brengen. Het enige gevaar voor de ploeg in het geel ontstond na een terugspeelbal van Erik-Jan die er bijna in slaagde om Jacky te passeren maar hij hield zijn doel schoon.

Dit bleek uiteindelijk ook de tussenstand.

De tweede helft begon verrassend goed voor SCD. Daar waar je een geconcentreerd en fel Vroomshoop zou verwachten was het juist SCD dat er bovenop zat, ook al werd het enorm geholpen door een verdediger en de keeper van Vroomshoop. De lijnen op het middenveld werden dichtgegooid waardoor de verdediger van Vroomshoop werd gedwongen om de bal terug te spelen naar de keeper. Beiden rekenden echter buiten Sander 'Totti' Hommes. Zoals deze dekselse spits zich kenmerkt kwam hij tussen beiden en wist hij de bal feilloos langs de keeper te krijgen en deze vervolgen in het verlaten doel te tikken.

Hierna was SCD lange tijd heer en meester en creëerde het meerdere kansen om de voorsprong uit te breiden. Maar daar slaagde het niet in en daarna volgde een schouwspel waar iedereen die voetbal een warm hart toedraagt een fikse oogbeschadiging opliep. Het spel was werkelijk niet meer om aan te zien en werd zo nu en dan ook nog ontsierd met harde overtredingen. Uiteindelijk werd er nog één keer gescoord door Vroomshoop uit een penalty.

Desondanks smaakte het goudgele gerstenat er niet minder om. Met respectievelijk 6 en 9 punten voorsprong op Vroomshoop en Hulzense Boys is de marge voor degradatie met nog maar 5 wedstrijden te gaan inmiddels weer even ruim genoeg. De komende twee weken volgen twee thuiswedstrijden tegen Marienberg en Hardenberg. Twee tegenstanders waarvoor de formatie van Tempelman zich doorgaans niet apart hoeft te motiveren.

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl