SCD’83 met 5-0 Avereest de baas

SCD’83 met 5-0 Avereest de baas
24-02-2013
Door: Ben Harms

 

SCD’83 met 5-0 Avereest de baas:

 

SCD’83 heeft op het kunstgras van het koude sportpark “de Boekweit” de eerste wedstrijd dit seizoen tegen Avereest de in met sentimenten beladen derby’s tussen beide ploegen met 5-0 gewonen. SCD’83 werd door Avereest aan de ene kant het wel gemakkelijk gemaakt doordat de ploeg van trainer Bart Ester de rust haalde met maar 9 spelers aan de andere zijde dwong de thuisploeg de winst duidelijk af door met regelmaat met goed spel als winnaar uit de strijd te komen. SCD’83 nam snel de leiding in de 5e minuut kreeg Erik Wencker bij een aanval balbezit zag de meegekomen Ramon Hulleman die het overzicht hield de schuiver was doelman Lars Visscher te machtig 1-0. Na deze treffer had de thuisploeg het geluk aan zijn zijde Niek Wezenberg zag zijn schot via de paal naast gaan en vanuit een corner kopte Reinier Zwijns de bal buiten bereik van doelman Steven Zwiers op de lat, die even later handelend moest optreden bij de inzet Frank Seinen. Na een kwartier werd de verdediging van Avereest bij een SCD ingooi aan gort gespeeld de pas van Ramon Hulleman op Dennis Gras was er een met precisie handig prikte Gras de 2-0 in de korte hoek binnen. Vanaf dit moment begon het beter te lopen bij SCD’83 de spelers vonden elkaar makkelijker dan Avereest dat door deze achterstand behoorlijk van slag raakten. Na een ruim een half uur (32) moesten de Avereesters met 10 man verder met een onbezonnen actie op Justin Ramaker kon Frank Seinen met rood vertrekken. SCD’83 moest zich even beraden op de nieuw onstaande situatie. Avereest waren een paar momenten dreigend voor het SCD-doel te vinden Jan Fictorie zag zijn treffer wegens terecht buitenspel afgekeurd en de prima leidende scheidsrechter Van den Heuvel uit Hoevelaken zag een duw in een duel binnen de 16  op Reinier Zwijns waarbij de spits neerging over het hoofd ( niet gezien zij de referee) . In de laatste minuut van de eerste helft was de derby gestreden Dennis Gras profiteerde van zijn snelheid bij een diepe bal handige passeerde hij de uitgelopen doelman Lars Visscher, op randje 16 bracht de doelman de rechterspits ten val die zijn bal voor de lijn zag weggehaald. Scheidsrechter Van den Heuvel kon niets anders dan de Avereester sluitpost rood geven. Deze werd vervangen door Dirk Bunk waarbij Niek Wezenberg werd geofferd. De toegekende vrijetrap werd door Martijn Hamhuis feilloos binnen geschoten 3-0 ruststand. De tweede helft was min of meer formaliteit SCD’83 kon naar hartenlust combineren met de opdracht als het kan de voorsprong uitbouwen en een  vv. Avereest dat zich posteerde op het middenveld met de intentie om de nederlaag zo klein mogelijk te houden. Nadat Sven van Hulst met een schitterende stift over de doelman heen binnenkant paal raakte maakte Dennis Gras in de 62e minuut keurig af 4-0 en bepaalde Minas Hamletian met een rake kopbal uit een corner de eindstand op 5-0. SCD doelman Steven Zwiers moest in de slotfase nog in actie komen en hield invaller Sjaak Hoorn van scoren af.

Opstellingen: SCD’83. Steven Zwiers, Justin Ramaker, Ramon van Dijk, Kevin van Elburg  Niek Mulder 67e), Franklin van Elburg, Ramon Hulleman, Dennis Gras ( Tim Dekker 75e),Martijn Hamhuis, Erik Wencker, Sven van der Hulst, Minas Hamletian ( Wouter Kolthof 75e).

vv Avereest: Lars Visscher ( 45e rood), Niek Wezenberg( Dirk Bunk 45e), Frank Seinen (32e rood), Johan Tiggelaar( Sjaak Hoorn 46e), Matthieu Snoek, Reinier Zwijns, Richard Seinen, Marchel Dijk, Jan Fictorie ( Jeroen Hummel 75e), 

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl