SCD 2 doet afstand van laatste plaats

SCD 2 doet afstand van laatste plaats
06-11-2016
Door: Marco Hoeve

Waar het een maand geleden nog zonnig was en de temperaturen prima waren is inmiddels de winter is aantocht en worden de dagen langzaamaan grauwer en grauwer.

Echter is dit niet alleen van toepassing om de weersomstandigheden maar ook op de situatie waarin SCD 2 zich momenteel in bevindt.

De laatste keer dat SCD 2 punten pakte was alweer bijna een maand geleden. De reden waarom het elftal zich in deze positie heeft gemanoeuvreerd is vooral te wijten aan het niet afmaken van de kansen. Zo dicteerde de ploeg onder andere de eerste helft tegen Marienberg en Bruchterveld maar ging het ondanks het overwicht toch in beide wedstrijden met een achterstand de rust in. Een tegentreffer in de tweede helft zorgde er in beide wedstrijden voor dat het elftal als een kaartenhuis in elke zakte en dat er vrijwel niets meer lukte.

Twee weken geleden wisten de mannen van Tempie overigens nog wel te winnen in een oefenduel tegen JVC Dedemsvaart A1. In tegenstellig tot de twee voorgaande wedstrijden speelde de ploeg een belabberde eerste helft en kwam het op een 2-0 achterstand. Maar dit maal stortte het elftal niet in en gaf het juist meer gas om uiteindelijk een 2-3 overwinning uit het vuur te slepen.

Het dieptepunt van deze crisis vond vorige week plaats in de wedstrijd tegen HHC4. De geelhemden werden getrakteerd op een 6-0 nederlaag. Reden genoeg voor Richard en Herman om de boel voor het duel tegen Hardenberg ’85 op scherp te zetten.

Met een kleine selectie werd afgereisd naar Hardenberg. Desondanks beschikte Tempie over de volgende 13 talenten:

Jacky

Bart – Kevin – Sander – Jorn

René – Marc – Wouter

Marco – Louai – Arjan

Aan de zijlijn bevonden zich de altijd fitte Papito en Erik-Jan. De geblesseerde Dijkie had zich gewapend met zijn mobiele telefoon om liveverslag uit te kunnen brengen op Twitter.

Een duel tegen Hardenberg ’85 kwam de mannen van SCD 2 niet echt goed uit gezien de voorgaande resultaten. De laatste 4 wedstrijden eindigden namelijk allemaal in een overwinning voor de ploeg uit Hardenberg.

Maar goed, het feit dat het laatste wedstrijdverslag dateert van een maand geleden doet u vast al vermoeden dat dit maal de geelhemden aan het langste eind trokken.

Om 13:15 floot arbiter van de Berg voor het begin van de wedstrijd. De intentie van beide ploegen was meteen duidelijk. SCD 2 wachtte de tegenstander netjes op rond de kop van de middencirkel om vervolgens druk te zetten de ingespeelde zijkanten of middenvelders.

Hardenberg ’85 zette de geelblauwe formatie gelijk vast zodat de lange bal gespeeld moest worden. Die tactiek hanteerden zij overigens zelf ook, zoveel mogelijk lange ballen achter de verdediging leggen, dan valt er vanzelf wel één goed moet het idee geweest zijn. Hoog druk zetten en de buitenspelers laten lopen.

De tactiek werkte prima want het duurde niet lang voordat de spelers doorbraken. Maar gelukkig gebeurde dit de eerste keren nog in buitenspelpositie waardoor SCD met de schrik vrij kwam.

De eerste échte kans was voor de ploeg uit Dedemsvaart maar Marco wist deze kans niet te benutten.

Niet veel later lag de bal er aan de andere kant wel in. De verdediging werd verrast door een lange bal en uiteindelijk werd de rebound binnengeschoten, 1-0. Meer kansen volgden en het leek erop dat het weer zo’n middag zou gaan worden.

Uit het niets werd het 1-1. Een razendsnelle uitbraak zorgde ervoor dat Arjan zijn eerste doelpunt liet aantekenen. Opeens veranderde het spelbeeld en werd SCD gevaarlijker. Met name doordat het druk zetten van Dedemsvaart werd beloond en er daardoor veel ruimte ontstond voor de buitenspelers. De 1-2 viel dan ook snel, en dat was er eentje om in te lijsten. Marc werd vrijgespeeld en speelde de crosspass op Arjan die daar nog wel onder enige druk stond.

‘Uithalen! Onder je!’ werd er vanachter geschreeuwd. Arjan dacht echter: ‘Flikker op, ik wil naar veur’n’. Een weergaloze bal op Louai volgde. Zijn aanname, het wachten, het schieten, het was allemaal perfect en het stond 1-2!

Die vreugde was echter van korte duur. Meteen na de aftrap stond het alweer 2-2. Opnieuw een lange bal achter de verdediging die perfect werd aangenomen én afgewerkt door de rechtsbuiten van Hardenberg zorgde voor een gelijke tussenstand.

Niet veel later kwam SCD opnieuw op voorsprong. Marc onderschepte de bal op het middenveld en stuurde Marco de diepte in en hij schoof de bal onder de keeper door en zette daarmee de ruststand op het scorebord.

De tweede helft begon zoals de eerste helft eindigde. SCD was de bovenliggende partij en Hardenberg leek lam geslagen. Het zorgde al snel voor een stormloop op het Hardenbergse doel maar tot doelpunten kwam het nog niet. Na ongeveer een uur spelen leek de beslissing dan toch gemaakt. Een voorzet van Arjan werd door iedereen gemist en uiteindelijk opgepikt door Marco. Op aangeven van Marco maakte Marc de verlossende 2-4.

Kansen op meer doelpunten waren er wel degelijk maar de bal wilde er eerst niet meer in. Hardenberg nam meer risico’s en werd langzaamaan weer gevaarlijker. Een aantal hachelijke momenten voor het Dedemsvaartse doel werd overleefd zonder tegentreffer. Een ogenschijnlijk niet te missen kans werd ternauwernood door Bart nog van de doellijn gewerkt.

Uiteindelijk wist Marc alsnog te scoren nadat hij meerdere verdedigers het bos in stuurde en met zijn linkerbeen de bal in de verre hoek schoof, 2-5. Opeens begon het weer te lopen en werd er bij tijd en wijle hogeschool voetbal gespeeld maar tot doelpunten kwam het niet meer.

Met deze belangrijke zege doet SCD 2 weer afstand van de laatste positie en zal het zich eerst weer ruimte moeten verschaffen om uit de degradatiezone te komen.

Volgende week speelt het tweede thuis tegen Nieuwleusen. Op papier een lastige tegenstander, maar bij SCD 2 weet je het maar nooit..

Tot volgende week!                                            

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl