SCD wint spektakelstuk

SCD wint spektakelstuk
09-10-2016
Door: Jorn van Faassen

Vandaag, 8 oktober, stond de wedstrijd tegen Vroomshoopse Boys 3 op het programma. Na twee grote nederlagen op rij, 4-1 en 5-1 was het team zichtbaar toe aan de broodnodige punten.

Waar het in het verzamelen van punten nog niet zo wil vlotten lijkt het in economisch opzicht wel goed te gaan in Dedemsvaart. Vorige week kwam aardappelboer Joeri Wulff al aan in zijn nieuwe bolide, dit weekend hadden Bart en Erik-Jan allebei nog wat geld over voor een vakantie.

Naast deze reizigers mistten we vandaag ook de geblesseerde Hassan, Gerwin en Jorn. Als aanvulling kregen we Thomas en Ivar terug van het vlaggenschip. Na wat gepuzzel werd door Richard Tempelman de volgende basiself veld 3 van de boekweit op gestuurd:

                   Jacky

Rob, Sander, Kevin, Thomas

            Rene, Marc

                Ramon

        Arjan, Ivar, Wouter

Nog voor de wedstrijd begon verloor Rene zijn eerste duel al en werd er gewisseld van kant. Ivar nam vervolgens plaats achter de bal en verrichte de aftrap.

Direct werd er slap begonnen wat resulteerde in een hachelijke situatie rond de eigen zestien. Meteen daaropvolgend was de eerste kans voor SCD ook een feit: Marc stuurde Arjan weg en zijn (slappe) voorzet bleef hangen in de zestien, maar leverde helaas geen doelpunt op.

Het feit dat het elftal 3 punten keihard nodig had leek niet helemaal overgekomen bij de spelers. Het eerste kwartier was erg slordig en slap waarin beide teams weinig kansen wisten te creëren. Meteen na het kwartier passte Arjan knap op Wouter die richting het Vroomshoopse doel ging, maar helaas naast schoot.

De scheidsrechter van dienst nam de wedstrijd gelukkig wel serieus en beoordeelde deze niet als kraker in de kelderklasse, maar als een topwedstrijd. Dit ondervonden we aan de hand van een vrije trap tegen na kritiek op de scheids, het verliezen van de ingooi door foutief ingooien en een vrije trap tegen + geel voor een overtreding. Helaas snapte een aantal spelers daarna nog steeds niet dat het geen zin had hierop te reageren. Later in de wedstrijd kreeg namelijk ook Wouter een gele kaart voor geleverd commentaar op de scheids.

Na een half uur wisten de gasten de 0-1 op het bord te schieten. Een lange bal vanaf het midden werd aangenomen door een speler van Vroomshoop, deze legde breed en na halfbakken ingrijpen van de SCD defensie werd van een meter of 18 gescoord met een hard schot laag in de hoek.

De rest van de eerste helft maakte de geel-blauwe brigade vol met negatief coachen op elkaar en het geven van lange ballen die veelal niet aankwamen. Wel waren en nog schoten van Ramon en Marc, maar de stand bleef ongewijzigd.

In de rust werd de boel op scherp gezet voor het tweede bedrijf van deze wedstrijd. Er vond een dubbele wissel plaats, namelijk Marco voor Sander en Niek voor Ivar. Ramon kwam daardoor achterin te staan en Marco op het middenveld.

Binnen 3 minuten stond het al 0-2 en zoals al vaker dit seizoen viel de goal uit een corner. Geheel vrijstaand werd bij de tweede paal ingekopt. Mochten de Dedemsvaarters dit nog willen omdraaien moest er toch echt uit een ander vaatje worden getapt.

Niek Mulder zet even later de wedstrijd op zijn kop met twee goals in 1 minuut tijd. Eerst stuurt hij met een mooie bal Arjan weg, die kapt goed terug en in twee instanties werkt Mulder af, daarna krijgt hij de bal van Wouter voor een vrijwel lege goal en drukt nogmaals beslissend af! Daarmee zette hij hoogstpersoonlijk de Dedemsvaartse ploeg weer naast de Boys uit Vroomshoop.

SCD had de smaak te pakken en na een mooie pass van Wouter kreeg Arjan de bal, maar zijn schot ging voorlangs. Blijkbaar kreeg hij hierdoor wel het gevoel een geboren buitenspeler te zijn en trok hij de Heemserveense trucendoos open!

Vervolgens bleef SCD de eerte twintig minuten doorgaan met verzorgd voetballen. Het was een verademing ten opzichte van de eerste helft en dit leverde kansen op voor Wouter en Niek, maar de stand was nog steeds 2-2. Helaas gebeurde daarna hetzelfde als een week eerder. Het verzorgd voetballen was weer leuk geweest en maakte plaats voor lange ballen.

Gelukkig was daar plots Wouter met een wereldgoal. Hij passeert zijn tegenstander prachtig in de hoek dribbelt op de achterlijn richting de goal en vernedert de keeper met een weergeloze lob over hem heen. Voor het eerst deze dag staan de geelhemden op een voorsprong en deze moest nog een klein kwartier verdedigd worden!

10 minuten voor tijd zet Marc met een mooie pass Niek alleen voor de keeper en deze completeerde zijn hatttick door de 4-2 aan te tekenen. De Dedemsvaartse ploeg pakte het spel van begin tweede helft weer op en was heerlijk aan het voetballen!

De troepen van Richard en Herman gaven deze voorsprong ook niet meer uit handen en Jacky liet vandaag weer zien een uiterst bekwame doelman te zijn! Met deze driepunter komt het seizoenstotaal op 6 en klimt de ploeg een stukje op de ranglijst. Hopelijk kan de ploeg deze weg omhoog verder vervolg geven volgende week tegen Bruchterveld! U bent allen van harte welkom om dit te aanschouwen om 12.30 op sportpark De Boekweit

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl