Eerste zege voor SCD 2

Eerste zege voor SCD 2
11-09-2016
Door: Marco Hoeve

In een wedstrijd die twee gezichten kende heeft de formatie van Richard Tempelman haar eerste zege geboekt. Na 90 minuten was het nog 1-0 maar in de blessuretijd werd na twee prachtige counters de score  nog opgevoerd tot 3-0.

Dat er een goed resultaat mogelijk was tegen Den Ham 3 was met de terugkomst van drie selectiespelers vooraf al duidelijk. De spelers die deze dag het veld betraden waren als volgt:

Jacky

Erik-Jan - Kevin - Joeri - Jorn

Ramon - René - Thomas

Ingwer - Niek - Wouter

De posities op de bank waren bestemd voor Marc, Sander en Arjan.

Vanaf het begin was het duidelijk wie het initiatief zou hebben in de wedstrijd. Dat was overduidelijk voor de Dedemsvaartsen. Den Ham probeerde, zoals zij daar bekend om staan, met fysieke kracht de tegenstander te ontregelen. Voor het eerst in jaren is het tweede elftal daar nu ook in getalenteerd. In voorgaande seizoenen werd er vaak slecht gevoetbald tegen fysieke ploegen maar vanmiddag bleef in de eerste helft de controle in handen van de gele kanaries. Desondanks waren de eerste grote kansen voor Den Ham. Zo kon tot twee keer toe uit een spelhervatting ternauwernood worden voorkomen dat de gasten op voorsprong kwamen.

SCD wist slechts met spaarzame momenten het doel van de tegenstander onder vuur te nemen. Na ongeveer een halfuur voetballen kwam daar verandering in. Nadat Niek de diepte werd ingestuurd en zijn tegenstander onderuit gleed stoomde Niek af op de uit zijn doel komende keeper. Wonderbaarlijk genoeg won Niek dit sprintduel en was de keeper dus te laat. Ditalles resulteerde in een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg. Daarna was Den Ham rijp voor de slacht en ontstonden er binnen korte tijd veel kansen maar gescoord werd er niet meer in het eerste bedrijf.

De tweede helft was een totaal andere helft dan de eerste. SCD werd slordig en ongeduldig of het was juist veel té traag waardoor het initiatief ineens bij Den Ham lag. De tegenstander werd opgepept door de tactische aanwijzingen vanaf de zijkant. 'Klappe dr nou eens op dan!' en 'Lope toch eens deur man, dan ben-ie straks maar meu' waren de woorden die als doping werkten voor de ploeg.

Maar zoals eerder vermeld kan SCD zich dit jaar prima verweren tegen fysiek geweld zonder daarbij over te schreef te gaan. Met veel lange ballen werd telkens geprobeerd het strafschopgebied van de geelhemden te bereiken. Een aantal keer was dit gevaarlijk maar ondanks die druk was de angst voor een tegendoelpunt, die op basis van de tweede helft wel verdiend was nooit echt aanwezig. De spanning bleef er wel tot het eind van de wedstrijd doordat SCD vrijwel geen gebruik maakte van de ruimte die er ontstond. Slechts twee keer was er een moment waar een levensgrote kans uit kwam. De eerste werd nog spectaculair weggewerkt voor het hoofd van Niek en de tweede keer miste hij de bal.

Pas in de slotfase werd er definitief afstand genomen. Ingwer, die de hele wedstrijd al de longen uit zijn lijf liep vond nog wat energie om er een rush van 70 meter uit te gooien. Meestal ontbreekt er na zo'n inspanning dan de kracht in de afwerking maar daar had Ingwer geen last van. De bal werd keihard diagonaal tegen de winkelhaak geschoten. Het slotakkoord was voor Marc die zijn tegenstander op snelheid klopte en daarna met een stift het net voor de derde maal liet bollen. De aftrap werd daarna nog voor de sier genomen.

De eerste punten van het seizoen zijn binnen. Over een week wordt er niet gevoetbald doordat er maar 11 teams in de competitie zitten. De eerstvolgende wedstrijd is 24 september thuis om 12.30 tegen Gramsbergen.

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl