SCD2 start competitie in Denekamp

SCD2 start competitie in Denekamp
04-09-2016
Door: Marco Hoeve

Zaterdag 3 september begon voor het tweede elftal het seizoen in Twente. Maar eerst werd een ieder eerst vastgelegd op de foto voor de fameuze voetbalplaatjes én de teamfoto.

Na dit ritueel vertrok een aanzienlijk vernieuwde selectie richting de Denekampers of Köttelpeern zoals zij zichzelf noemen.

Met een reis van een uur achter de rug verschenen de volgende namen op het veld:

Jacky, die zich na een aantal seizoenen weer richt op het voetballen bij de selectie, verdedigde het Dedemsvaartse doel.

De rechtsback positie werd ingenomen door Arjan. Een nieuwe speler binnen de club met een verleden bij HHC. Daar als middenvelder maar wordt hier omgedoopt tot rechtsachter.

Centraal in de verdediging stond Kevin die na meerdere jaren bij de eerste selectie te hebben gevoetbald nu bij het tweede is beland.

Naast hem speelde Rob die vanuit het derde de weg omhoog heeft ingezet en daardoor een seizoen lang samen met zijn broer Jorn mag voetballen.

Links in de verdediging speelde Erik-Jan. Als vanouds weer strak op de hakken van de tegenstander die daar zaterdagmiddag niet echt van gediend was.

Als defensieve middenvelder maakt captain René zich dit seizoen weer nuttig door de duels niet uit de weg te gaan.

Naast hem speelde de eveneens ervaren Ramon die nog een enkele jaren iets wil betekenen voor het tweede elftal.

Voor die twee speelde voetballiefhebber Wouter die haast nog liever verliest door mooi voetbal van de tegenstander dan dat hij zelf wint met slecht voetbal.

Waar hij de afgelopen jaren juist de rechtsbuiten moest uitschakelen staat inmiddels Franklin zelf op de desbetreffende positie.

De spitspositie is dit seizoen voor Niek weggelegd. Voor hem geen onbekende positie maar na jarenlang verdedigen is het toch weer even wat anders.

En jawel, ook op linksbuiten speelde een heuse verdediger. Na wat verschuivingen belandde Jorn uiteindelijk op die positie waar hij overigens als eens eerder speelde.. En niet zonder succes!

Op de bank zaten Marc, die na een seizoen met veel blessures bij het eerste weer is aangesloten bij het tweede.  Naast hem zat de nieuwe aanwinst Louai, die al snel zijn draai in de groep gevonden heeft. De derde wisselspeler was Sander. Ook voor hem was het afgelopen seizoen lastig door blessures.

Ook meegekomen naar Denekamp was Marco die nog herstelt van een blindedarmoperatie en een enkelblessure. Gerwin die na een avondje stoeien ongelukkig een blessure opliep had te lange reis ook afgelegd.

Afwezig vandaag was Bart die straks de concurrentie aan moet gaan met het grote aantal verdedigers binnen het team. Datzelfde gold voor Hassan die nog herstellende is van een knieblessure.

En ten slotte Papito die straks samen met Niek het gevecht moet aan gaan in de spits. Hij verblijft momenteel zeven weken lang op Curaçao bij zijn familie.

Met al die talenten kan het haast niet anders dan dat er een mooi seizoen op komst is!

Die talenten worden dit seizoen begeleid door de teruggekeerde Richard en de niet meer weg te denken Herman.

Ook de aanwezigheid Ron de Boer die dit seizoen de vlag ter hand neemt is voor velen een zeer prettige bijkomstigheid!

Dan werd er ook nog gevoetbald deze middag. Vooral door de tegenstander overigens. Het tweede kwam er vanmiddag niet aan te pas en mocht tevreden zijn dat het slechts 1-0 werd voor de Köttelpeern.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Den Ham 3 op het programma. Er wordt afgetrapt op 12:30. U bent allen van harte welkom!

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl