Micheal de Vries voorzitter JVC Dedemsvaart

Micheal de Vries voorzitter JVC Dedemsvaart
11-07-2016
Door: Hans Heering

JVC Dedemsvaart – de gezamenlijke jeugdafdeling van SCD '83 en SV Dedemsvaart – heeft een nieuwe voorzitter. De besturen van beide verenigingen hebben de voordracht van Michael de Vries bekrachtigd. De 43 jarige neemt de voorzittershamer over van Redmer Kornelis die de functie de laatste twee jaar vervulde. 

 

De Vries is niet alleen een geboren bestuurder, hij is ook sportief aangelegd. Van kinds af aan is hij een fanatiek sporter. In zijn jonge jaren speelde hij tennis en tafeltennis; hij turnde, schaakte en voetbalde. Dat alles in competitieverband. Voetbal was zijn grootste liefde, maar op zijn 18e kreeg hij zo'n ernstige knieblessure dat hij moest stoppen. 'Eigenlijk is het een wonder dat ik nu weer mee kan voetballen met de 35 plussers. Door mijn knieproblemen ben ik gaan wielrennen. Ik ben lid van de TTCB (Tour- en Trim Club Balkbrug) en daar zit ik ook al zo'n 10 jaar in het bestuur', aldus De Vries die sinds 1 januari 2015 enig eigenaar is van ABSZ accountants en adviseurs.  Daarnaast is hij nog actief als bestuurslid van de DMC en van De Makelij. Ook zat hij ongeveer tien jaar in het bestuur van de Stichting ProKind.

 

Voetbalhart

Voetbal ligt de nieuwe jeugdvoorzitter heel na aan het hart. Samen met anderen heeft hij bij JVC Dedemsvaart de Champions League opgezet. Voor het ontstaan van de jeugdvoetbalcombinatie heeft hij de aspiranten van SCD '83 getraind. Bij JVC is hij trainer/leider geweest van F2, F1, E1 & nog eens F2. Komend seizoen is hij trainer/leider van E5. Zijn kinderen Janoux (14), Teije (11) en Imme (9) spelen bij JVC in respectievelijk MB1, D onder12 en E5.

'Ik denk dat er een mooie uitdaging ligt om JVC nog meer op de kaart te zetten en om een – voornamelijk in de breedte – kwaliteitsslag te maken en de communicatielijnen te verbeteren. Dit alles overigens zonder ook maar iemand tekort te willen doen, want er is de laatste jaren al veel en goed werk verricht door heel veel mensen. Binnen de jeugdcommissie en door de vele vrijwilligers daar omheen. Ik ben een echt mensenmens en kan goed verbinden. Ik zal me vooral richten op positiviteit. Binnen JVC Dedemsvaart, maar ook langs de lijn, alsmede in de contacten met de beide moederverenigingen', besluit De Vries. 

 

 

Bijlage: open bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl