SCD2 sluit seizoen af

SCD2 sluit seizoen af
05-06-2016
Door: Marco Hoeve

Daar waar het tweede elftal zich achter de oren kan krabben omdat het het afgelopen seizoen verzuimde mee te doen om het kampioenschap in de competitie, heeft het wel met opgeheven hoofd het 29e Bultman-Hartholt toernooi verlaten.

Met de gehele selectie en met extra krachten Marc en Gerwin werd er met twee busjes afgereisd naar Hattem.

In de 29e editie van het toernooi voor tweede elftallen werd SCD gekoppeld aan Staphorst en VVOG uitkomend in de hoofdklasse, tweedeklasser SC Feyenoord en doordat OZC verstek liet gaan werd Hatto Heim 3 aan de poule toegevoegd.

Om 10.30 begon het toernooi voor de Dedemsvaartsen. In de brandende zon tegen Hatto Heim 3 werd door beide elftallen niet gescoord. Niet kunnen winnen van het op papier zwakste team. Een slecht vooruitzicht richtingen de wedstrijden die nog gespeeld moesten worden.

In het tweede duel leek een stunt in de maak tegen VVOG uit Harderwijk toen Ivar al vroeg op prachtige wijze SCD op voorsprong zette. Maar ook in een wedstrijd over 25 minuten kon het die voorsprong uiteindelijk niet vasthouden. Met nog een paar goede reflexen van René werd het uiteindelijk 2-1 voor VVOG.

In de derde wedstrijd tegen Staphorst werden ook geen punten behaald. Nadat het vorig jaar in 25 minuten met 6-0 werd afgedroogd was de score dit jaar beduidend beter. Deze editie werd het 2-1 voor Staphorst.

In het laatste pouleduel stond het mooiste affiche op het programma, SCD-SC Feyenoord! Uiteraard de amateurtak van de gelijknamige club uit Rotterdam. Maar op het dragen van hetzelfde shirt als de nummer drie van de eredivisie zal mening Rotterdammer trots zijn. In deze wedstrijd trok SCD uiteindelijk wel aan het langste eind. Daar waar Pettinga wederom liet zien waarom hij tussen de palen staat, stond er aan de andere kant een veldspeler in het doel. Een schot van Wouter ging dan ook dwars door de handschoenen. Met nog een paar minuten te spelen werd hiermee de overwinning binnengehaald.

Door deze overwinning plaatste SCD zich als tweede beste nummer 3 voor de kwartfinales.

Opnieuw een hoofdklasser als tegenstander. Dit keer was het Genemuiden. En opnieuw was SCD niet kansloos. Sterker nog, met een beetje geluk had er een gelijkspel ingezeten. SCD toonde veerkracht door van 2-0 terug te komen tot 2-1 dankzij Ivar. Vlak voor tijd had het zelfs nog gelijk kunnen worden maar een kopbal ging voorlangs. Wederom een 2-1 nederlaag tegen een hoofdklasser en dat betekende voor de mannen van Herman Dekker dat het strandde in de kwartfinales.

Al met al een mooie dag waarbij alles goed is georganiseerd. Na afloop werd er nog veelvuldig gepraat over deze prestatie tijdens de jaarlijkse seizoen afsluiting. Een paar stortbuien mochten de pret niet drukken zoals op de foto is zien.

Tot volgend seizoen!

Bijlage: open bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl