SCD 2 boekt knappe overwinning op HHC 3

SCD 2 boekt knappe overwinning op HHC 3
04-02-2013
Door: Frank Breukelman

 

In de eerste wedstrijd na de winterstop heeft het tweede team van SCD ’83 de toon gezet voor een broodnodige inhaalrace. In het thuisduel tegen nummer vijf HHC 3 boekte de hekkensluiter een verdiende 3-1-zege.

De ploeg van trainers Henk Kobes en Herman Dekker had de eerste seizoenshelft met een beschamend totaal van vijf punten als nummer twaalf – en dus laatst – van de ranglijst afgesloten. Zeker met de aankomende confrontatie met directe degradatieconcurrent Avereest voor de boeg, was het voor SCD zaak direct vertrouwen en met name punten te behalen. Vanaf het eerste fluitsignaal toonde de ploeg meer passie en lef dan de Boshoekbewoners. Het thuisspelende team combineerde er regelmatig lustig op los en zette voldoende druk om achterin geen kansen weg te geven. Het excuus dat HHC met slechts tien veldspelers en twee keepers naar Dedemsvaart was afgereisd, zou SCD tekort doen.

De gele brigade had al een aantal vlot lopende aanvallen op de enigszins hobbelige grasmat gelegd, toen Matthijs Platvoet de score opende. Linksback Dennis van Faassen typeerde de felheid van SCD deze middag door ver op de helft van HHC door te jagen, waardoor Matthijs in balbezit kwam. Hij draaide zich soepel vrij en schoof à la Fábregas eerder deze week tegendraads binnen. De Diego Lopéz van HHC was volkomen kansloos.

Nog mooier werd het voor de thuisploeg toen de scheidsrechter een vrije trap gaf, enkele meters buiten het strafschopgebied van HHC. Gerland Mahn leek de aangewezen man voor deze dode spelsituatie, doordat de bal rechts van het HHC-doel lag. Hij krulde de bal schitterend over de oranje muur heen en hoewel de bal niet eens helemaal de hoek inging, kon de keeper hem niet meer keren. SCD ging rusten met een 2-0 voorsprong. Hiervoor mocht de ploeg Hein Zomer danken, die de bal na geklungel in de SCD-defensie van de doellijn schoot.

Nog geen minuut was de tweede helft aan de gang, toen HHC op haar beurt Hein dank verschuldigd was. De laatste man van SCD schoof de bal pardoes bij een HHC’er in de voet, waarna ook doelman Robert Withaar een snelle aansluitingstreffer niet meer kon voorkomen. Een doemscenario dreigde voor SCD. Na de 2-1 voelde HHC dat er nog wel degelijk iets te halen viel op de Boekweit en de SCD-defensie wankelde een aantal malen. Na zo’n tien minuten in de tweede helft rechtte SCD de rug en toonde het weer wat meer rust. Dat vanuit het niets de 3-1 viel, hielp daaraan mee. Jorn van Faassen kwam op onorthodoxe wijze door de verdediging van HHC, passeerde de doelman op een manier waarop Luis Suárez jaloers op zou zijn en schoof de bal toen in het verlaten HHC-doel. De wedstrijd was gespeeld.

Het leek een nog mooiere uitslag te worden voor SCD, toen Matthijs Platvoet op het eerste gezicht de bal via de binnenkant van de paal binnenschoot. Echter, de scheidsrechter had niet geconstateerd dat de bal zo’n twintig centimeter over de doellijn was geweest, tot ontsteltenis van de SCD-spelers. Het viel voor de verder uitstekend leidende arbiter ook lastig te beoordelen, doordat de bal maar weinig vaart had en daardoor ook snel weer achter de lijn weggewerkt kon worden door een HHC-verdediger. De scheidsrechter trof nauwelijks blaam.

HHC kreeg nog een tweetal vrije trappen dichtbij het doel van Robert, maar de ‘specialist’ van de Hardenbergers meende American football te spelen, getuige zijn schoten die hoog in het vangnet eindigden. Zo kwam SCD niet meer in gevaar en konden de langverwachte drie punten bijgeschreven worden. Avereest is gewaarschuwd.

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl