SCD2 wint laatste thuiswedstrijd

SCD2 wint laatste thuiswedstrijd
01-05-2016
Door: Marco Hoeve

Luxe problemen bij het laatste thuisduel voor het tweede elftal van SCD. Met een volledige selectie kon Herman Dekker zijn opstelling samenstellen. Echter moest deze nog wel plotseling worden aangepast worden na een ziek melding van Sander Buijs.

Daarom bleven de volgende namen over in de opstelling tegen Hulzense Boys:

René Pettinga

Bart – Niek – Sander Hommes – Jorn

Joeri – Marco – Wouter – Jorn

Ingwer – Papito – Ivar – Jorn

De bank werd warm gehouden door René Hommes, Erik-Jan en Kevin

Rond 12.30 werd wedstrijd gestart. In de opstelling was al te zien dat Jorn op alle plaatsen op de linkerflank te vinden was. Hij maakte zijn rentree na een maand in de lappenmand te hebben gelegen. En iedereen mocht het weten! De gehele linkerflank was zijn domein. Hoe voorspelbaar zijn actie na een keer of 5 ook was, keer op keer passeerde hij zijn tegenstanders alsof ze er niet stonden!

Naast de indrukwekkende rushes was er natuurlijk ook nog meer te beleven op de Boekweit. Beide ploegen probeerden vooral voetballend tot kansen te komen, en dat lukte. De eerste kansen waren voor Hulzen maar die pogingen werden onschadelijk gemaakt door de Dedemsvaartse defensie of door René Pettinga.

Aan de andere kant van het veld was vooral Marco slordig met de kansen. Eerst kon hij een vrije trap van Sander niet tot doelpunt promoveren en even later faalde hij nogmaals in vrijstaande positie.

Daarna was het weer de beurt aan Hulzen en ditmaal was het wél raak. Nadat de bal werd teruggelegd kon de Hulzense aanvaller de bal in de korte hoek schuiven.

Niet veel later kreeg Marco de gelegenheid om de gele kanaries weer op gelijke hoogte te brengen. Een simpel balletje breed op Ivar was voldoende geweest maar ook dat bleek te lastig.

Vlak voor rust ontstond er nog een mogelijk nadat Wouter de bal voor trok op het hoofd van Papito maar hij kopte over waardoor de mannen van Herman Dekker met een 0-1 achterstand de kleedkamer in gingen.

In de tweede helft werd de linkerflank van Hulzen verlost van Jorn die zijn energie nog moest bewaren voor het vierde elftal. Zijn plaats werd ingenomen door Erik-Jan.

Het begin van de tweede helft was nagenoeg een kopie van de eerste. Het spelbeeld bleef onveranderd en kansen waren er over en weer. Maar het tweede bleef het betere van het spel houden.

Nadat Marco werd geblokkeerd bij een uitbraak gaf de scheidsrechter een vrije trap op zo’n 25 meter van het doel van Hulzen. Sander Hommes vuurde de bal met vol op de Hulzense goalie die de bal met geen mogelijkheid kon klemmen. Zoals een échte spits zich betaamt was Papito er natuurlijk als de kippen bij om dit buitenkansje binnen te tikken, 1-1!

Met de gelijkmaker op het scorebord drukte de geelhemden door. Winnen van de nummer drie bleek hierdoor binnen handbereik. Met passie en strijd werd het laatste halfuur van de wedstrijd ingegaan. Duels werden meer en meer gewonnen en de 2-1 hing in de lucht.

Nadat een aantal keren de laatste pass onnauwkeurig was geweest was het uiteindelijk toch raak. Nadat een inzet van Ivar in eerste instantie nog werd geblokt, behield hij in tweede instantie het overzicht en bediende Wouter die tegendraads binnenschoot.

Het laatste kwartier zette Hulzen nog vol aan om nog een punt binnen te slepen maar de grootste dreiging kwam uit counters van het tweede. Echter bleef het bij dreiging en bleven kansen, en dus doelpunten uit.

Vlak voor tijd kwamen de geelhemden nog goed weg toen de rechtsbuiten na een prima aanval vanaf 5 meter voorlangs schoot.

Daarmee boekte het elftal van Herman Dekker een 2-1 zege en kan het dit seizoen nog enigszins positief afsluiten.

Volgende week treed het elftal in de laatste speelronde aan in Vriezenveen tegen DETO 3, dat koploper is in de competitie. Daar zal volgende week wederom strijd geleverd worden om daar nog een overwinning te behalen.

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl