Arbiter kost SCD 3 dure punten

Arbiter kost SCD 3 dure punten
14-03-2016
Door: Frank Breukelman

In een wedstrijd die bol stond van de arbitrale dwalingen, heeft SCD ’83 3 twee kostbare punten verspeeld op bezoek bij Lemelerveld. Na ruim een uur op voorsprong gestaan te hebben, viel de gelijkmaker in de slotminuut, vanaf elf meter. Door dit resultaat moet de ploeg uit Dedemsvaart de koppositie weer afstaan aan OZC en lijkt de strijd om plek twee te resteren.

Het vertrek richting Lemelerveld bleek achteraf al een voorbode te zijn voor een teleurstellende middag. Toen alle auto’s al vertrokken waren, bleek de oh-zo-geliefde draagbare speaker (en Hein) achtergebleven op het sportpark. Beiden werden alsnog opgehaald zodat de inspirerende ‘muziek’ deze middag niet zou ontbreken en de selectie toch uit dertien man zou bestaan.

Toen de scheidsrechter, de tot voorheen onbekende tweelingbroer van Bennie Jolink, eenmaal had gefloten voor het begin, werd zijn bedoeling meteen duidelijk. Binnen een minuut mocht Rick al voor tien minuten naar de kant, omdat hij de schandalige woorden “kom op scheids”, of iets in die trant had geroepen. Voor ‘Bennie’ bleken de gefronsde blikken bij de spelers van SCD én Lemelerveld geen reden om het restant van de wedstrijd op normale wijze te vervolgen. Sterker, hij besloot gewoon deur te donderen en gaf zelfs gas d’r bi-j. Bij meerdere klip-en-klare overtredingen weigerde hij te fluiten en ieder beschaafd commentaar daarop werd met een gezellig praatje beantwoord. De scheidsrechter dreigde zelfs Richard achter de omheining (jaja, een hele meter achteruit) te sturen.

Tussendoor werd er ook nog gevoetbald. Een afstandspoging van Frank rolde tegen de paal en een schot van Rick, van vergelijkbare afstand, werd door de keeper gepakt. Na ongeveer een halfuur spelen kwam SCD toch op voorsprong dankzij Damiano. Hij zette goed druk op een van de Lemelerveldse verdedigers, die in paniek raakte, de bal verloor en Damiano vrije doortocht verleende: 0-1. De oranje-witten creëerden in de eerste helft niets, zodoende bleek 0-1 ook de ruststand.

Na de onderbreking vielen de doelpogingen op één hand te tellen en geen één hiervan was ook daadwerkelijk kansrijk. Daarom maken we een sprongetje naar de laatste minuut van de wedstrijd. Hoewel, dat bleek later. De thuisploeg nam een corner vanaf de linkerkant. De bal bleef even hangen in de ‘zestien’, werd weggewerkt en rolde op de helft van Lemelerveld over de zijlijn. Toen bleek een speler van de thuisploeg niet ongeschonden uit de voorgaande situatie te zijn gekomen, hij lag met bebloed gezicht op het veld. De scheidsrechter floot voor een blessurebehandeling. Toch? Nee, toch niet. Hij had, zeker vijftien seconden na de hoekschop, vanuit het niets besloten een strafschop te geven. Nog los van de vraag of het been van Hein, die de speler geraakt had, te hoog geheven was of het hoofd van de Lemelervelder te laag, ‘Bennie’ had dit overduidelijk niet zelf waargenomen. Ieder protest bleek vanzelfsprekend zinloos en de penalty was raak: 1-1. Na de aftrap mocht SCD nog één keer een aanval opzetten, maar al gauw blies de leidsman voor het einde. Gerland evalueerde het optreden van de arbiter op iets minder beschaafde wijze dan Rick eerder deed en moest dit na afloop nog met een rode kaart bekopen. Al met al een bijzonder teleurstellende middag.

Tot slot nog de complimenten voor de spelers van Lemelerveld, die op een uitermate sportieve wijze omgingen met het gedrag van de arbiter en er vanzelfsprekend zelf niets aan konden doen.

De aankomende twee weken is het 3de vrij, waarna op 2 april de uitwedstrijd tegen Lemele op het programma staat.

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl