Verslag blind koppeltoernooi SCD'83

Verslag blind koppeltoernooi SCD'83
01-03-2016
Door: Joeri

Verslag blind koppeltoernooi SCD’83 zaterdag 27-02-2016

Afgelopen zaterdagmiddag stond het blind koppeltoernooi darten op het programma in ‘de Basis’. Nadat de 4 dartbanen klaargezet waren, sloot om half twee de inschrijving met 26 spelers op papier. Even voor tweeën was iedereen klaar om te kijken aan welke koppelmaat het lot hun zou koppelen. Natuurlijk waren er nog enkele last-minute inschrijvingen, waardoor om exact 14.38 het startschot werd gegeven voor  de eerste poulewedstrijden door spreekstalmeester Gert voor 16 koppels.

In poule 1 had Sander zijn pijlen nog even snel opgehaald en maakte met Mark direct een vliegende start. Desondanks kwamen zij niet verder dan een derde plaats in de poule. Jan en Bert stelden met een overwinning in de laatste poulewedstrijd de tweede plaats veilig. Na een stroeve start bleken de langste en kortste deelnemer een goed koppel te vormen, Hank en Dennis werden eerste in de poule. Met 1 overwinning werden Thomas en Ramon vierde.

Uitslag poule 1

1.     Jan Snoyer / Bert van Os

2.     Thomas Snoeijer / Ramon van Dijk

3.     Hank Breukelman / Dennis van de Belt

4.     Mark van der Graaf / Sander Hommes

Op baan 2 was er een verwoede strijd voor de eerste plaats door 3 koppels in poule 2. Toen de stand was opgemaakt, bleken Bas en Pascal de eerste plaats op legsaldo gepakt te hebben. De twee jongste deelnemers Demy en Dustin speelden zeer verdienstelijk. Ze wonnen twee keer, maar kwamen uiteindelijk 1 leg tekort voor de tweede plaats. Deze ging naar Gerjo en Peter. Kevin en Jelmer sleepten nog wel 2 legs binnen, maar kwamen niet verder dan de vierde plaats.

Uitslag poule 2

1.     Bas Krommedijk / Pascal Ringenier

2.     Gerjo Seinen / Peter Joosten

3.     Demy van de Kemp / Dustin Bruins

4.     Kevin van Elburg / Jelmer Koes

In poule 3 konden Sander en Stan hun kansen niet verzilveren en werden zonder legwinst vierde.  Mathijs en Vincent werden ten koste van dit koppel derde na een overwinning in de laatste poulewedstrijd. Erik en Rico startten met 2 goede overwinningen, maar werden tweede na verlies tegen Jorn en Joeri. Zij wonnen drie keer zonder tegenleg, onder andere door een onorthodoxe 74 check van Jorn, die onvermoedde dart/miktalenten bleek te bezitten.

Uitslag poule 3

1.     Jorn van Faassen / Joeri Wulff

2.     Erik Wencker / Rico de Boer

3.     Mathijs Schumacher / Vincent Kappert

4.     Sander Buys / Stan Dekker

De meest fanatieke pot van de middag was zonder twijfel de openingswedstrijd in poule 4. René en Nick versloegen met luid gebrul de aan elkaar gekoppelde trainers Herman en Richard. Hierna was de spanning er schijnbaar af voor dit koppel en verloren ze de twee daarop volgende wedstrijden. Een vierde plaats in de poule was hun deel. Ramon en Frank werden derde op onderling resultaat. Richard en Herman hadden 1 leg meer gecheckt dan deze beide koppels en werden toch nog tweede. Ronnie de Boer en Marcel Smid kregen maar 1 leg tegen en werden relatief makkelijk eerste.

Naast het darten was er de mogelijkheid om 3x te stoten bij Ida voor € 1, ook wel bekend als het cijferbiljarten. Hier werd gretig aftrek gevonden, vooral in de pauze na de poulewedstrijden.

Ondertussen waren alle standen opgemaakt en waren de eerste partijen in de verliezersronde al onderweg. Mark en Sander wonnen in de halve finale van Dustin en Demy, waar op het bord ernaast Ramon H. en Frank afrekenden met Ramon v. D. en Thomas. In een spannende finale waren Ramon Hulleman en Frank Breukelman te sterk voor Mark van de Graaf en Sander Hommes.

In de kwartfinales verrasten Herman en Richard bijna Bas en Pascal. Pascal moest hierna ineens zijn vriendin ophalen, zodat Bas samen met Thomas in de halve finale verder ging. Zij verloren daar van Erik en Rico, die daarvoor Dennis en Hank aan de kant hadden gezet.

Aan de andere kant van het schema wonnen Jorn en Joeri van Jan en Bert in de eerste kwartfinale. Gerjo en Peter waren te sterk voor Ronnie en Marcel, onder andere met een mooie 124 check van Gerjo. In de halve finale kwamen Gerjo en Peter terug van een 2-0 achterstand, maar verloren uiteindelijk met 3-2 van Jorn en Joeri. Erik en Rico hadden in de poule al van Jorn en Joeri verloren. Zij konden in de finale lang meekomen, maar moesten uiteindelijk toch genoegen nemen met de tweede plaats.

Voor de eerste 3 plaatsen in de winnaarsronde en de eerste plaats in de verliezersronde was er een envelop, het winnende koppel ontving beide een beker.

Winnaarsronde:

1.     Jorn van Faassen / Joeri Wulff

2.     Erik Wencker / Rico de Boer

3.     Gerjo Seinen / Peter Joosten

Verliezersronde:

1.     Ramon Hulleman / Frank Breukelman

Met een mooie opkomst van 32 deelnemers onder een gezellige sfeer was het een zeer geslaagd toernooi te noemen. Meer van zulks!  

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl