Trainersperikelen tweede elftal!

Trainersperikelen tweede elftal!
29-02-2016
Door: Henk Kobes

Herman Dekker maakt seizoen af als trainer.

SCD'83 moest door omstandigheden met spoed op zoek naar een nieuwe trainer voor het tweede elftal voor het nog lopende seizoen. Een zoektocht leidde vervolgens tot niets. Voor het bestuur werd het weer eens duidelijk dat de oplossing soms direct voor handen ligt. Herman Dekker, al jarenlang assistent-trainer van het tweede, presteerde opmerkelijk goed als hoofdcoach. In twee, vooraf niet als bepaald makkelijk beschouwde wedstrijden, haalde hij met zijn selectie de optimale zes punten. 

Dit zorgde er voor dat zowel selectie als trainer Dekker aangaven het seizoen graag in deze verhouding met elkaar af te maken. Wellicht zorgt het Dekker-effect nog wel voor een verrassende eindklassering. 

Richard Tempelman trainer tweede elftal 2016-2017

Ondertussen was SCD'83 ook al op zoek naar een trainer voor het tweede elftal voor het komende seizoen. Tempelman, nu assistent-trainer van het eerste elftal, bleek de oplossing te zijn. Hij is momenteel bezig met het volgen van de opleiding TC2 en er is zeer veel vertrouwen dat hij dit met goed gevolg zal afronden. Tempelman gaf aan het geleerde graag als eindverantwoordelijke in praktijk te willen brengen. Die ruimte was er niet als assistent-trainer bij het eerste daar Marcel Smid daarvoor is aangesteld. 

Deze keuze kost Tempelman wel enige moeite. Hij gaf aan uiterst tevreden te zijn over de samenwerking met hoofdtrainer Smid en de eerste selectie van SCD'83. Zoals gezegd was zijn ambitie echter het punt dat de doorslag gaf. 

De door het bestuur gedane mededeling aan het tweede elftal werd met gejuich ontvangen. De tevredenheid werd nog meer duidelijk toen Herman Dekker aangaf ook volgend seizoen weer actief te zijn voor het tweede. 

De bestuursmededeling aangaande volgend seizoen werd bij het eerste elftal iets minder enthousiast ontvangen. Er was echter wel sprake van begrip dat bleek uit de felicitaties die Tempelman mocht ontvangen. 

Het bestuur is zeer content met het feit dat zij Tempelman heeft weten te behouden voor de club. Er was namelijk ook veel belangstelling voor zijn diensten vanuit andere verenigingen. Deze keus en beslissing is echter een gevolg van de wederzijdse waardering van club en trainer. 

Aan SCD'83 nu de taak een kundige assistent-trainer voor het eerste te vinden.

Bijlage: open bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl