SCD 3 hervat competitie met winst

SCD 3 hervat competitie met winst
16-02-2016
Door: Frank Breukelman

Het 3e elftal van SCD ’83 is de tweede seizoenshelft uitstekend begonnen. Op bezoek bij het laaggeklasseerde Nieuwleusen 4 werd een reguliere 0-4-zege geboekt. De stugge thuisploeg weerde zich in de eerste helft nog kranig, maar moest in het tweede bedrijf uiteindelijk het hoofd buigen. Dankzij de nederlaag van concurrent ASC ’62 neemt de ploeg uit Dedemsvaart nu de tweede plaats op de ranglijst over.

Coach Richard Hans had ervoor gekozen om zijn ploeg in de winterstop voornamelijk rust te gunnen. Slechts een enkele oefenwedstrijd werd ingelast (en jammerlijk verloren), waardoor de ploeg topfit de competitie kon hervatten. Dit moest helaas wel gebeuren met een uitgedunde selectie, daar de winterse transfermarkt zijn sporen had achtergelaten. Spelmaker Eelco verkoos zonniger oorden boven de Nederlandse vrieskou en maakte een tijdelijke transfer naar Brazilië. Bovendien verloor SCD 3 ook haar spits Ruben, die zijn conclusies trok na een doelpuntloze eerste seizoenshelft en zijn kicksen aan de wilgen hing. Zodoende vertrok de ploeg met een selectie van 13 man naar Nieuwleusen.

Coaches Hans en Kuik stuurden deze middag naast doelman Sven de volgende tien mannen de wei in: achterin startten van links naar rechts Erwin, Rob, Hein en Hans. Het viermansmiddenveld werd gevormd door Gerland, Pascal, Thomas en Frank. De spitsen heetten Ronald en Damiano en op de bank mochten Niels en Matthijs plaatsnemen naast de geblesseerde maar toch meegereisde Alwin en Rick.

Vanaf de aftrap werd het klasseverschil in balbezit duidelijk. Daar de thuisploeg voornamelijk kick-and-rush wensten te spelen, verkozen de geelhemden ervoor om de bal in de ploeg te houden. Hierin slaagde de uitploeg overigens niet altijd. Datzelfde gold voor het creëren van kansen. Ondanks het vele balbezit kwam er zelden een laatste pass aan bij de voorhoede. De grootste mogelijkheden ontstonden dan ook uit standaardsituaties, waarbij vooral de hoekschoppen van Gerland voor gevaar zorgden. Het duurde echter een poosje voordat men doorhad dat deze ballen vaak net voorbij de tweede paal landden... Nieuwleusen kreeg uit een verdwaalde vrije trap ook één mogelijkheid, maar wist zich hiermee geen raad. Zodoende eindigde de eerste helft zoals deze begonnen was: 0-0.

Na de onderbreking kwam Matthijs binnen de lijnen voor Damiano en ging SCD opnieuw op zoek naar de voorsprong. Het eerste kwartier verliep eigenlijk min of meer hetzelfde als de gehele eerste helft: balbezit voor de bezoekers, maar nauwelijks kansen. Dit veranderde nadat de naar binnen geslopen linksback Erwin aan de bal ontving. Hij kapte kort naar binnen en schoot met rechts schitterend raak in de verre hoek. Na deze openingstreffer was het hek van de dam en al gauw volgde een verdubbeling van de voorsprong. Inmiddels was Niels binnen de lijnen gekomen, waardoor Erwin een diagonale verschuiving naar rechtshalf had gemaakt. Op deze positie ontving hij enkele minuten na de openingstreffer opnieuw de bal en ditmaal was de afronding met links: 0-2.

Het verzet van de oranjezwarten was nu definitief gebroken en SCD slaagde er zowaar in om uit een hoekschop te scoren. Gerland trapte de bal vanaf de rechterhoekvlag en Pascal wilde binnenkoppen, maar kreeg de bal op zijn rug. Van deze schijnbeweging was de doelman dermate in de war dat de bal opnieuw tegen het net viel. Hiermee was de koek nog niet op. Ronald wist namelijk een voorzet van Gerland wél met het hoofd te verlengen en bepaalde daarmee de eindstand op 0-4.

Doordat nummer 2 ASC thuis verrassend met 1-3 verloor van ZAC, ruilen de Dalfsenaren en SCD van plaats op de ranglijst. Aanstaande zaterdag speelt SCD 3 zelf tegen ZAC en gezien de prestatie van de ploeg uit Zwolle tegen ASC, is SCD gewaarschuwd!

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl