SCD ’83 2 sleept punt uit het vuur

SCD ’83 2 sleept punt uit het vuur
20-11-2012
Door: Frank Breukelman

In een weinig verheffend duel is het tweede elftal er niet in geslaagd af te rekenen met Gramsbergen. Op sportpark De Boekweit wist noch de hekkensluiter, noch het eveneens laag geklasseerde Gramsbergen, te boeien. De wedstrijd eindigde zoals deze begon: 0-0.

Alle goede bedoelingen ten spijt begon de thuisploeg slordig. Hetzelfde strijdplan als de week ervoor werd gehanteerd. Toen werd immers hoogvlieger Mariënberg in eigen huis een groot deel van de wedstrijd in bedwang gehouden, dan wel overheerst. Maar waar vorige week de passes veelal de juiste bestemming vonden, had SCD er tegen Gramsbergen collectief moeite mee de bal bij een ander geel shirt te bezorgen. Gevolg was een chaotische openingsfase, waarin de bal herhaaldelijk binnen enkele seconden van het eigen strafschopgebied naar het vijandelijke en weer terug zeilde. De bezoekers hadden iets meer rust aan de bal maar gaven blijk van hun eigen creatieve onvermogen wanneer zij de ‘zestien’ van de thuisploeg naderden.

De eerste helft leverde nauwelijks uitgespeelde kansen op, zeker niet van SCD-zijde. Ook de Gramsbergenaren wisten geen gevaar te stichten middels goedlopende aanvallen op de defensie van de thuisploeg. Dit bleek ook niet nodig, doordat de thuisploeg tot tweemaal toe klungelde achterin. Tikkie-takkiespel in de achterhoede bleek onverstandig, toen er ergens tussen de voorstopper en de laatste man van SCD een groenwitte verscheen die met de bal aan de voet richting het doel mocht opstomen. De attent keepende doelman van SCD voorkwam een achterstand voor de rode lantaarndrager. Tot tweemaal toe zelfs, want na een te korte terugspeelbal deed zich een vrijwel identieke situatie voor, waarbij de doelman opnieuw uitstekend handelend optrad. Met de brilstand op het denkbeeldige scorebord gingen beide ploegen aan de thee.

In de rust werd afgesproken meer druk te zetten op de Gramsberger defensie. De eerste tien minuten van het tweede bedrijf leek dit te resulteren in iets wat op overheersend Dedemsvaarts spel leek. De thuisploeg drong Gramsbergen enkele malen naar achteren, zonder daadwerkelijk gevaarlijk te worden. De offensievere tactiek bleek zo rond minuut 55 slechts kortstondig, want vanaf dat moment modderden beide ploegen weer wat aan. In de eerste helft viel op de bank al herhaaldelijk te horen dat SCD geluk had dat ook Gramsbergen niet in grootsten doen verkeerde. Enig lichtpuntje in de tweede helft was dat behalve SCD ook de uitploeg geen enkele kans wist te creëren. Het enige wapenfeit van SCD in de gehele wedstrijd was een goede actie vanaf de rechterflank, waarbij zelf schieten naderhand een betere oplossing leek dan de bal terug te leggen.

Gezien de kansenverhouding in de tweede helft was de uitslag 0-0 eenvoudig uit te leggen en ook terecht. Beide ploegen schoten weinig op met deze remise, het verschil tussen SCD en Gramsbergen blijft vijf punten.

Volgende week is SCD ’83 2 vrij. Op 1 december treedt de ploeg in eigen huis aan tegen DES uit Nijverdal. Met deze ploeg heeft SCD nog een appeltje te schillen, nadat de eerste competitiewedstrijd ‘uit’ kansloos verloren ging. Duidelijk is dat de ploeg dan met meer overtuiging zal moeten spelen, ter voorkoming van een uitzichtloze situatie.

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl