JVC Dedemsvaart <21 toont veerkracht

JVC Dedemsvaart <21 toont veerkracht
29-10-2015
Door: Jelmer Koes

Afgelopen dinsdag trad het beloften team van JVC Dedemsvaart aan tegen Olympia’28 uit Hasselt voor de tweede poulewedstrijd van de Beltona competitie. Olympia’28 heeft na twee poulewedstrijden een puntentotaal van vier behaald. Thuis tegen Noordscheschut werd er met 2-2 gelijk gespeeld en uit bij CSV’28 werd er met 4-1 gewonnen. 

Door blessures, pijntjes en afmeldingen van veel spelers reisde JVC Dedemsvaart met 12 spelers richting Hasselt. Door dit personele tekort was het voor Jan en Henk Dekker even puzzelen. Uiteindelijk verschenen de volgende elf namen om 19.30 aan de aftrap op sportpark ‘Het Hoenbroeck’. Op doel Jelmer Koes. De verdediging bestond van links naar rechts uit; Niels Baas, Frank Nijhuis, Thomas Snoeyer en Julian Brouwer. Het middenveld werd bezet door Matthijs Schumacher, Nick Dekker en Jim Veltmaat. Dilan van Bree, Ivar Mijnheer en Noah Schuurman begonnen in de voorhoede. Julian van Dijk begon op de bank, vergezeld door ‘waterdrager’ en tevens supporter; Jordi van der Heyden en, team manager, analist en aanjager; Thomas Jansen. 

JVC Dedemsvaart begon sterk aan de wedstrijd. De ploeg van Jan en Henk Dekker zette Olympia’28 vroegtijdig onder druk en dit leidde in de 4e minuut tot een grote kans voor Dilan. Een te korte terugspeelbal werd door Dilan onderschept en op doel gevuurd. Gelukkig voor Olympia redde de keeper en kon Noah de afgeslagen bal ook niet verzilveren tot een doelpunt. In de 8e minuut mocht de debuterende B junior Jim Veltmaat vrijwel ongehinderd het strafschopgebied in dribbelen. Olympia kwam echter weer met de schrik vrij omdat de subtiele poging op de lat uiteen spatte. Na deze twee kansen voor JVC was het de beurt aan Olympia. De rechtsback mocht ongehinderd opstomen en de bal van afstand in de verre hoek, 1-0. Noah Schuurman stelt voor JVC gelijk weer orde op zaken door in de 10e minuut de bal door de benen van de keeper in het doel te schuiven. JVC Dedemsvaart kreeg echter geen vat op de snelle uitbraken van Olympia en op vrijwel identieke wijze wordt JVC er twee keer uit gecounterd, 1-3. JVC creëerde daarentegen ook genoeg kansen, maar er moest tot de 32e minuut gewacht worden voordat er daadwerkelijk gejuicht kon worden. Met een hard schot tekende Noah aan voor zijn tweede van de avond. 5 minuten later was het opnieuw Noah die ontsnapte aan de verdediging van Olympia. Ditmaal leverde hij een puntgave voorzet af die door Ivar werd binnengetikt, stand 3-3. Helaas voor JVC was dit niet de ruststand, de scheids had de fluit al bijna in z’n mond toen door slordig balverlies in de verdediging de spits van Olympia aantekende voor de 4-3. 

In de rust werd er het een en ander gewijzigd aan de kant van JVC. De niet fitte Frank Nijhuis werd vervanger door Julian. Hierdoor nam Niels Baas zijn plek in het centrum over en schoof Matthijs Schumacher door naar de linksback positie. Verder wisselende Nick van plaats met Dilan van Bree. JVC was vastberaden deze wedstrijd niet te verliezen en liet dit aan het begin van de tweede helft ook direct merken. Na kleine kansjes over en weer is het Nick Dekker die de gelijkmaker binnen tikt uit een vrije trap van Dilan. JVC drukt door en het harde werken wordt uiteindelijk beloond als Dilan hard de 4-5 binnen schiet. Olympia moet door deze goal weer komen, maar kan voorin, mede door een goede organisatie aan de kant van JVC, geen vuist maken. Vlak voor tijd gooit Noah de wedstrijd in het slot na een splijtende pass van Jim. Dit betekende Noah zijn derde, en dus een hattrick, maar belangrijker, weer 3 punten voor het beloften team van JVC Dedemsvaart. 

Door deze zege is JVC koploper in poule G met 6 punten uit twee wedstrijden. Zoals u wellicht al gehoord, gelezen of gezien heeft is de eerstkomende wedstrijd van JVC Dedemsvaart <21 een thuiswedstrijd tegen FC Twente <19. Deze wedstrijd zal gespeeld worden op donderdagavond 19 november. Graag tot dan!

Bijlage: open bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl