Noordscheschut <21 - JVC Dedemsvaart <21

Noordscheschut <21 - JVC Dedemsvaart <21
13-10-2015
Door: Jelmer Koes

Maandagavond 5 oktober trad het beloften team van JVC Dedemsvaart, onder leiding van de gebroeders Jan en Henk Dekker, aan in en tegen het beloften team van vv Noordscheschut. Voor de ploeg uit Dedemsvaart was dit de eerste wedstrijd in de Beltona competitie aangezien de tegenstander van de eerste poulewedstrijd, Msc uit Meppel, uit de competitie is gestapt. JVC Dedemsvaart <21 wil ook dit seizoen weer doorkomen tot aan de finaledag, waar het de afgelopen seizoenen respectievelijk een 4e en 3e plaats afdwong. In de meest recente finaledag werd er al twee keer gespeeld tegen het team uit Noordscheschut, de wedstrijd in de poule ging met 1-0 verloren, maar in de wedstrijd om de 3e en 4e plek trok JVC aan het langste eind, 1-0. 

JVC Dedemsvaart trad in Noordscheschut aan met de volgende 11 spelers. In het doel: Jelmer Koes. De laatste linie bestond van links naar rechts uit; Jordi van der Heyden, Thomas Snoeyer, Mike Hilbrink en Thomas Jansen. Op het middenveld voetbalden Stan Dekker, tevens captain, Marc van der Graaf en Vince van Dijk. De voorhoede bestond uit Bill Spitzers, Nick Dekker en Dilan van Bree. Op de bank begonnen Julian Brouwer, Noah Schuurman en Dennis Eggen. 

Om exact 20.00 blies de scheidsrechter op zijn fluit en kon de wedstrijd beginnen. JVC Dedemsvaart begon gecontroleerd aan de wedstrijd. Noordscheschut had in de beginfase iets meer balbezit, maar dit leidde echter niet tot grote uitgespeelde kansen. De eerste beste kans aan de kant van Dedemsvaartse zijde was gelijk raak. Dilan werd aan de rand van het veld aangespeeld, passeerde vliegensvlug zijn man, kroop naar binnen en verraste vriend en vijand met een wonderschone krul van afstand in de rechterbovenhoek: 0-1. JVC bleef na dit doelpunt geconcentreerd voetballen en in de 30e minuut resulteerde dit in een doelpunt van Bill. Hij ving een afgeslagen corner af en met een droge knal liet hij de keeper kansloos. In de 38e minuut was het weer raak voor JVC. Stan Dekker werd volgens de scheidsrechter onreglementair naar de grond gewerkt ter hoogte van de middenlijn. De daaruit volgende vrije trap van Dilan kwam, enigszins gelukkig, tegen het hoofd van Nick aan die hiermee aantekende voor de 0-3. Noordscheschut zette hier naast een aantal hoge ballen uit corners of vrije trappen en een schot wat voorlangs ging weinig tegenover. 

Vv Noordscheschut begon fel aan de tweede helft en door het feit dat ze met 4 aanvallers speelden kwam de verdediging van JVC onder druk te staan. De jongens uit de achterste linie bleven echter rustig en goed bij de les waardoor JVC door kon gaan met waar het de eerste helft gebleven was, namelijk: scoren. In de 56 minuut tekende Jordi met een rake kopbal uit een perfect getrapte corner van Stan aan voor de 0-4. 9 minuten later vond Dilan voor de tweede keer het doel, 0-5. Na de 0-5 werd JVC wat slordiger en werd er meer en vaak onnodig balverlies geleden. In de 70e minuut leidde dit tot de ere treffer van Noordscheschut. Amper 2 minuten daarna liet Dilan opnieuw zijn klasse gelden door een goed uitgespeelde aanval van JVC geplaatst tegen de touwen te schieten. Noordscheschut bezat over voldoende individuele kwaliteiten en zo creëerden ze ook nog enkele kleine kansjes, maar ze lieten in balverlies de ruimtes groot. Dedemsvaart wist wel raad met de geboden ruimte en combineerde er lustig op los. B-junior Noah Schuurman, ingevallen voor Marc van der Graaf, kreeg een goede kans op de 1-7, maar helaas voor hem kon de keeper zijn schot keren. Na een heerlijke aanval over de rechterkant maakte Dilan zijn 4e en wellicht mooiste goal van de avond, met een gevoelige lob werd de keeper kansloos gelaten. De eindstand werd uiteindelijke bepaald door Bill, hij verschalkte de doelman wederom met een droge knal uit een afgeslagen bal. 

Door deze winstpartij bezet JVC Dedemsvaart op dit moment de 1e plaats in poule G. De eerstvolgende poulewedstrijd wordt gespeeld dinsdag 27 oktober bij en tegen Olympia’28. Donderdagavond 19 november is ook zeker een dag om vrij te houden in uw agenda aangezien de jongens van JVC Dedemsvaart <21 het dan opnemen tegen FC Twente <19 als beloning van de prestatie tijdens de Beltona finaledag. Al met al een mooi visitekaartje voor het Dedemsvaartse voetbal.

Bijlage: open bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl