SCD 3 herstelt zich na zeperd

SCD 3 herstelt zich na zeperd
01-10-2015
Door: Frank Breukelman

In tegenstelling tot wat u wellicht vermoedde, is het 3de elftal van SCD ’83 de afgelopen weken gewoon in actie gekomen. De duels met ASC ’62 en Nieuwleusen leverden twee verschillende verhalen, twaalf goals en drie punten op.

Over ASC-uit kunnen we heel kort zijn. In Dalfsen werd het 3de volledig weggespeeld, vandaar ook dat het een poosje angstvallig stil bleef. Op sportpark Gerner stokte de teller bij 6-0 en daar viel niets op af te dingen. Vervolgens mocht de geelblauwe formatie afgelopen zaterdag op jacht naar eerherstel, thuis tegen SV Nieuwleusen 4. Gezien de openingsfase had de ploeg lering getrokken uit de nederlaag tegen ASC, want waar SCD 3 in Dalfsen zelf nog overklast werd, was het nu de ploeg uit Dedemsvaart die flink huishield in de eerste helft. Binnen een half uur mocht de doelman van Nieuwleusen reeds vier keer vissen en de wijze waarop de doelpunten tot stand kwamen was vaak fraai. De openingsgoal kwam op naam van Erwin, die na een uitstekende steekpass en dito voorzet de bal knap binnenschoot. Erwin scoorde later nog een keer, nadat een voorzet van Alwin, na opnieuw een mooie aanval, door de keeper ook al tot doelpunt gepromoveerd werd.

De mooiste treffer van de middag werd echter gemaakt door Damiano, waarbij de vraag gerechtvaardigd is of de assist of het doelpunt zelf de meeste credits verdient. De lange bal van Pascal had namelijk precies de juiste snelheid en was perfect op maat, waarna Damiano uiterst subtiel het leer over de uitgelopen doelman heen lepelde. ’s Avonds betitelde Ajax-coach Frank de Boer het doelpunt van Fischer tegen Groningen als Bergkampiaans, maar dit stempel verdiende Damiano’s goal ook zeer zeker.

In het tweede bedrijf nam SCD gas terug, maar kreeg het nog de nodige mogelijkheden. Zo mikte Matthijs van dichtbij naast, Gerland raakte de lat nog en Ruben (die na de wedstrijd met gevoel voor understatement meldde dat het “niet zijn dag” was) wist een rebound vanaf enkele meters afstand over te schieten. Verder wist Nieuwleusen dus nog twee keer te scoren, dankzij enige defensieve onoplettendheid en – wederom – een doelpunt uit een corner. De overwinning voor de thuisploeg kwam echter geen moment meer in gevaar.

Aanstaande zaterdag mag SCD 3 op bezoek in Zwolle-Zuid, waar ZAC wacht. Op sportpark Jo van Marle wordt omstreeks 2 uur afgetrapt en het belooft uitstekend weer te worden. Dus, voor wie nog geen plannen heeft...

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl