De eerste klap is een...

De eerste klap is een...
18-09-2015
Door: Hein Zomer

U zult denken: "is dit verslag niet een beetje laat?".

Nou nee, aangezien uw 3e elftal haar eerste competitie wedstrijd op woensdag mocht voetballen. SVI kon op zaterdag geen elftal op de benen brengen, dit lukt ze beter op een woensdag.

Na een prima voorbereiding (winst op Avereest, gelijk tegen Gramsbergen en een discutabele nederlaag tegen DKB) mochten we beginnen tegen SVI. Volgens Eelco titel favoriet, maar of hij dat na 90 minuten er nog zo over denkt..?

Richard "2e" Hans stuurde de volgende 11 het veld op:

Sven Wesseling moet de ballen tegen houden, voor Sven stonden Erwin, Rob, Hein en Niels. Op het middenveld stonden Thomas, Rick, Eelco en Gerland en de spitsen waren Ruben en Damiano.

We begonnen de wedstrijd wervelend, begonnen fel en kregen al snel de eerste kansen. na ongeveer 10 minuten voetballen kregen we een vrije trap op de hoek van de 16 meter gebied. Waar iedereen een schot op goal van Gerland verwachte, legde hij dit keer de bal terug op Rick die laag in de verre hoek schoot en daar mee kwamen we op een terechte 1-0 voorsprong.

Daarna kwam SVI meer in de wedstrijd en kwam via een corner op 1-1. Rob die net een dag terug was vanuit Malta had zijn slippers nog aan, want hij gleed weg waar door zij konden scoren. 1-1 was ook de rust stand, en in die 15 minuten durende rust waren we het zowaar met elkaar eens: we moeten winnen en beter voetballen.

Ronald en Pascal kwamen het veld in voor Ruben en Erwin.

Het ging snel in de 2e helft.

2-1, lage voorzet van Damiano op Ronald. De 3-1 was een prima ingeschoten penalty van Rick, die prima uitgelokt was door Gerland. Damiano scoorde de 4-1. Waar de Keeper van SVI dacht om uit te komen om een gevaarlijke situatie te verijdelen, had Eelco de perfecte mogelijkheid om met de bal met een krul achter de keeper te schieten, 5-1.

SVI maakte er nog 5-2 van, door eerst een miscommunicatie tussen Hein en Eelco en een fractie later tussen Sven en Hans. Konde zij hun 2e treffer noteren.

Eerste wedstrijd 3 punten, de laatste dat dat gebeurde werdt het 3e kampioen...zou het dan...

Morgen maar eerst weer winnen, dit keer dan van ASC'62 4. Voor de supporters, wedstrijd begint om 14.30 op sportpark Gerner in Dalfsen.  

 

 

Bijlage: open bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl