SCD 2 en JVC A1 spelen gelijk

SCD 2 en JVC A1 spelen gelijk
21-01-2013
Door: Frank Breukelman

In een onderling duel hebben het tweede team van SCD ’83 en het hoogste jeugdteam van JVC Dedemsvaart gelijkgespeeld. Beide ploegen scoorden eenmaal. Gezien de kansenverhouding mocht SCD hiermee het meest tevreden zijn.

Aanvankelijk leken de twee teams de degens te gaan kruisen in de Citadel. Gezien de barre weersomstandigheden was de zaal een prima alternatief. Echter bleek op vrijdag het kunstgras bespeelbaar en bestreden het tweede en A1 elkaar zoals het hoort: op kicksen.

De wedstrijd werd bestempeld als opwarmertje voor de half driewedstrijd, waarin het vlaggenschip van SCD het opnam tegen tweedeklasser SV Nieuwleusen. Met een temperatuur van enkele graden onder het vriespunt en een ijzige wind die de gevoelstemperatuur nog wat deed dalen, kon het begrip opwarmertje voor de aanwezige supporters slechts als figuurlijk beschouwd worden.

Al deze fans die de kou getrotseerd hadden, zagen Jeroen Luisman even na kwart over twaalf voor de aftrap fluiten. De technisch over het algemeen begaafdere spelers van A1 lieten zien zich te willen revancheren voor de 2-1 oefennederlaag aan het begin van dit seizoen. JVC toonde duidelijk aanvallende intenties, maar SCD 2 liet zich niet zomaar terugdringen en toonde aan dat er – ondanks dat er een jonge ploeg het veld ingestuurd was – voldoende ervaring aanwezig was om de aanvalsgolven van A1 te overleven. Zelf zette het tweede er enkele plaagstootjes tegenover.

Na ruim 35 minuten spelen kwam A1 vanuit het niets op voorsprong. Het tactische concept van A1-trainer Sander de Boer – op z’n Barça’s, zonder echte spits – miste z’n uitwerking niet. Een lange bal kwam terecht bij Daan Schipper, die iets produceerde wat zich tussen een voorzet en doelpoging in bevond. SCD-doelman Robert Withaar stond op het verkeerde been en met een rare boog rolde de bal tergend langzaam over de doellijn.

Ook na de openingstreffer toonden verscheidene spelers van A1 weinig besef van het begrip ‘oefenduel’. Iedere voor hen nadelige beslissing van de prima leidende arbiter Luisman werd tot vervelens toe aangevochten. Hiervoor werd in de tweede helft Sybren van Gulik nog voor vijf minuten naar de kant gezonden. Aan SCD-zijde liet vooral Hans van Faassen zich overigens ook niet onbetuigd.

Na de openingstreffer vielen er geen noemenswaardigheden meer te noteren, waardoor beide ploegen met een 0-1 stand aan de thee gingen.

Na de onderbreking kwam Berry Wunnink als rechtsback in de ploeg voor Thomas Hendriksen. Voor Marc Bredewoud klonk het hem welkbekende ‘Bonnie kom je buiten spelen’. Ook hij ruilde zijn dikke jas en plaats in de dug-out in voor het kunstgrasveld van de Boekweit. Hij kwam linkshalf te spelen.

De beginfase van de tweede helft was duidelijk voor A1, waarbij Nick Dekker zich een plaaggeest toonde voor de SCD-defensie. Voor de ploeg in het geel was het prettig dat de spits van JVC had vergeten zich te ontdoen van zijn oogkleppen. Zeker driemaal toonde hij zich zelfzuchtig, terwijl er een ploeggenoot beslist in betere positie stond om af te ronden.

SCD had in aanvalsleider Matthijs Platvoet haar belangrijkste troef. Matthijs toonde zich zeer sterk aan de bal en zorgde voor de nodige rust in het aanvalsspel. Een aantal keren werd hij het een steekbal bediend, maar veelal was het een individuele actie die hem de ruimte verschafte om uit te halen. Tot tweemaal toe stond een sterk keepende Jelmer Koes een hard schot van Matthijs in de weg.

Een kwartier voor tijd werd de beste SCD-aanval van de middag beloond met de gelijkmaker. Laatste man Hein Zomer stoomde op en ging tot tweemaal toe een succesvolle één-twee aan. Eerst ontving hij de bal terug van linksback Gerland Mahn en nadat ook Marc de bal terugspeelde naar Hein was laatstgenoemde het strafschopgebied van JVC A1 genaderd. Terecht ging hij voor eigen succes en zijn inzet ging na de redding van Jelmer de lucht in. Het luchtduel waarbij Hein en Matthijs betrokken waren bracht de bal op het hoofd van schaduwspits Sander Buys, die het leer in het lege doel kopte. 1-1 was de stand!

Direct vanaf de aftrap creëerde A1 een levensgrote kans. Nick Dekker ging alleen op doelman Robert af, had deze keer geen andere optie dan voor eigen succes te gaan, maar faalde in de afronding. Hierna kreeg SCD nog enkele mogelijkheden uit hoekschoppen en kreeg René Hommes nog een goede kans. Zijn schot van net buiten de ‘zestien’ ging echter naast het doel.

Zo eindigde het oefenpotje in 1-1. Als het weer meezit oefent SCD 2 aanstaande zaterdag tegen vv SEH uit Heerde. 

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl