SCD 3 verspeelt zege in Gramsbergen

SCD 3 verspeelt zege in Gramsbergen
31-08-2015
Door: Frank Breukelman

Het derde elftal van SCD ’83 speelde tegen Gramsbergen 4 een wedstrijd met twee gezichten. De ploeg kwam op een riante voorsprong, verspeelde deze en sleepte uiteindelijk nog net een puntje uit het vuur: 4-4 was de eindstand. Zodoende lieten de geelblauwen na om de Gramsbergers al vóór het begin van de feestweek een kater te bezorgen.

In de brandende zon wilde SCD 3 de overwinning op Avereest van de voorgaande week een passend gevolg geven. De basiself was op meerdere plaatsen gewijzigd ten opzichte van het zojuist gememoreerde duel, daar eenieder aan de nodige speelminuten toe zou moeten komen. Tussen de palen en onder de lat stond wel ‘gewoon’ Sven. Achterin keerde Hans terug, hij nam de rechtsbackpositie in. De overige drie verdedigers waren Rob, Alwin en Niels. Op het middenveld vormden Thomas, Erwin, Eelco en Frank een ruit en de spitsen luisterden naar de namen Ruben en Ronald. Hoewel, luisteren...

De thuisploeg kende bijna een vliegende start. Het was aan het houtwerk te danken dat een poging van afstand niet binnen de minuut een groenwitte voorsprong betekende. Na dit eerste wapenfeit was het echter SCD dat de lakens uitdeelde. Ondanks de hitte werd er een tamelijk hoog tempo gehanteerd en door – natuurlijk – Ruben kwamen de bezoekers ook op voorsprong. Deze werd niet veel later verdubbeld door Erwin en zodoende leek de ploeg uit Dedemsvaart op rozen te zitten. Nadat Frank een niet te missen rebound toch op de paal wist te mikken, schoot Ruben voor de tweede keer deze middag raak en was de wedstrijd gespeeld. Toch? Nee, niets bleek minder waar. Sven stond – ver naast en voor zijn doel – met grensrechter Rick de weekendplannen door te nemen toen er door Gramsbergen afgetrapt werd. De spits keek, haalde uit en trof vanaf de middenstip doel: 1-3.

Een onnodige tegentreffer, maar nog steeds een marge van twee goals. Niets aan de hand zou je denken. Toch bleek het tegendoelpunt een verlammende werking te hebben op de bezoekers. Achterin werden ballen zomaar ingeleverd en een individuele fout en een (te) makkelijk gegeven strafschop leidden tot een 3-3 tussenstand. De voorhoede ging (door met) kansen missen en in de tweede helft kwamen de ‘Apen’ zowaar op een voorsprong. Inmiddels had Ruben maar weer eens bevestigd geen penaltyspecialist te zijn, door de – eveneens makkelijk gegeven – strafschop zwak in te schieten. Toch behoedde de spits zijn ploeg voor een pijnlijke nederlaag, door enige minuten voor het einde de 4-4 tegen de touwen te werken. In de absolute slotfase kregen de Dedemsvaarters nog de beste kansen op een vijfde treffer, maar meer dan een gelijkspel bleek er niet in te zitten.

Zodoende heeft SCD 3 na twee bekerwedstrijden vier punten verzameld en mag de ploeg aanstaande zaterdag in De Krim met DKB uitvechten wie de groep als winnaar afsluit en doorbekert. Het belooft opnieuw een heet potje te worden, waarbij uw steun van harte welkom is!

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl